05:01:30 24.04.2025
Stiri

Planta care reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge și colesterolul în doar două ore

Actualitate 23.03.2023 10:43 Vizualizări1585
Planta care reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge și colesterolul în doar două ore

Literatura care promovează efectele sănătoase ale suplimentelor din plante este vastă. Multe dintre aceste studii indică faptul că efectele antidiabetice ale plantelor medicinale sunt comparabile cu cele ale medicamentelor, în unele cazuri. Salvi, care conține o gamă largă de vitamine și minerale, poate fi printre cele mai utile remedii vegetale în prevenirea diabetului.

Având în vedere aceste informații, cercetătorii au căutat să evalueze efectele extractelor de salvie atât asupra colesterolului, cât și asupra nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu a făcut acest lucru concentrându-se pe 40 de pacienți cu diabet și colesterol ridicat cărora li s-a administrat extract de ceai de salvie timp de trei luni.

Rezultatele, publicate în Complementary Therapies in Medicine, strânse pe parcursul perioadei de trei luni, au arătat că participanții au avut glicemie mai scăzută și niveluri medii mai scăzute ale glucozei.

În ceea ce privește colesterolul, au fost reduse, de asemenea, măsurile de colesterol total, trigliceridele și colesterolul LDL dăunător.

Autorii studiului au concluzionat că „frunzele de salvie pot fi sigure și au efecte anti-hiperglicemiante și de îmbunătățire a lipidelor la pacienții hiperlipidemici și diabetici de tip 2”.

Un alt studiu clinic dublu-orb a dat rezultate similare în timp ce încerca să evalueze efectele extractului de salvie asupra a 80 de persoane cu diabet zaharat slab controlat.

După două ore de post, cercetătorii au observat efecte pozitive asupra nivelului de zahăr din sânge, comparativ cu grupul de control.

Rezultatele, publicate în Journal of Renal Injury Prevention, au sugerat că ar putea fi necesare doze mai mari de extract de salvie pentru a scădea glicemia a jeun.

Conform acestor studii, compușii din ceaiul de salvie par să exercite și acțiuni antiinflamatorii în întregul organism.

Un ingredient deosebit de puternic al salviei este acidul rosmarinic, care s-a demonstrat că oferă numeroase beneficii în studiile pe animale.

Se crede că acest compus este responsabil pentru combaterea inflamației și a zahărului din sânge.

De asemenea, se crede că extractul îmbunătățește sensibilitatea la insulină, cu un efect comparabil cu cel al rosiglitazonei.

Camforul, care conferă salviei aroma sa unică, s-a dovedit că stimulează terminațiile nervoase atunci când este aplicat sub formă de ulei.

Multe dintre proprietățile antiinflamatorii și antioxidante ale plantei se datorează și acizilor canonici și fenolici.

Acești acizi activează direct moleculele care ajută, printre altele, la reglarea zahărului din sânge, a lipidelor și a inflamației.

Studiile asupra rozătoarelor, de exemplu, au arătat că salvie poate crește circulația compușilor antiinflamatori în sânge.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte