Peste 120 de artiști și meșteșugari din R. Moldova, la Festivalul „Sfântă ni-i vatra", organizat la Sibiu. Adrian Dupu: ,,Indiferent pe ce parte a Prutului ne aflăm, simțim și trăim românește"
Peste 120 de artiști, meșteșugari și oameni de cultură din Republica Moldova participă, în aceste zile, la prima etapă a proiectului „Trei culori și-o singură credință: românească!", derulat la Sibiu, România, care cuprinde Festivalul „Sfântă ni-i vatra", seminarii și târguri meșteșugărești.
Pe lângă spectacolele, simpozioanele și expozițiile din cadrul festivalului, vor fi organizate, în cadrul aceluiași proiect, vizite de studiu ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului în cele două state.
Scopul proiectului este schimbul de bune practici și promovarea tradițiilor comune dintre Sibiu și raioanele Dondușeni, Criuleni, Strășeni și Soroca din Republica Moldova.
Proiectul, aflat la a doua ediție, este implementat de Consiliul Judetean Sibiu și finanțat pentru al doilea an consecutiv de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.
,,Prin asemenea acțiuni conștientizăm că, indiferent pe ce parte a Prutului ne aflăm, simțim și trăim românește", a declarat vineri secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, în cadrul deschiderii festivalului de la Sibiu.
Printre cei care au mai luat cuvântul la eveniment s-au numărat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, și Părintele Constantin Necula, consilier onorific al secretarului de stat al DRRM.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, decorat cu „Ordinul de Onoare” al R. Moldova: Premiu de la Chișinău și pentru Stefano Sannino
Recordul lui Kasparov, doborât: Campion mondial la șah la vârsta de 18 ani
Cine sunt cei patru concurenți care merg în FINALA emisiunii Vocea României 2024