Peste 100 de profesori din UTA Găgăuzia, Taraclia, Dubăsari și Bălți, la cursuri de perfecționare în România: „Pas important în consolidarea competențelor lingvistice și metodologice necesare pentru a promova valorile educației în limba română”
Un număr de 107 de profesori care predau Limba și literatura română în școlile minorităților etnice din UTA Găgăuzia, raioanele Taraclia, Dubăsari și municipiul Bălți au participat, pe parcursul lunilor iunie - iulie curent, la cursuri de perfecționare organizate în România.
Cursurile au avut loc la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Profesorii care au participat la cursuri de perfecționare în România și-au împărtășit experiențele în cadrul unei ședințe organizate la Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Mai exact, profesorii au vorbit despre lecțiile învățate și metodele inovative de predare pe care le-au descoperit.
„Am beneficiat de un program de studiu informativ și divers, axat pe starea de bine a profesorilor. Cursurile au avut un impact colosal în îmbunătățirea competențelor noastre lingvistice. Echipa cadrelor didactice din municipiul Bălți își exprimă recunoștința față de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, precum și față de Guvernul României, pentru organizarea cursurilor de îmbunătățire a competențelor lingvistice”, a menționat Ala Cornilov, profesoară la Liceul Teoretic „Nicolae Gogol” din municipiul Bălți.
„Participarea dumneavoastră la cursurile din România reprezintă un pas important în consolidarea competențelor lingvistice și metodologice necesare pentru a promova valorile educației în limba română în UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, Cahul și municipiul Bălți”, le-a transmis secretarul de stat de la MEC, Valentina Olaru, subliniind importanța continuării colaborării între România și Republica Moldova în domeniul educației.
Cursurile de formare profesională pentru profesorii de Limbă și literatură română au fost organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării și a Ambasadei României la Chișinău, cu suportul Ministerului Educației al României.
Ultima tentativă a lui Putin de a ÎNGENUNCHEA R. Moldova: ,,În această zi sfântă de Crăciun, imperiul răului, condus de Putin, a atacat Ucraina cu 70 de rachete și 100 de drone. El vrea ca și moldovenii să înghețe și să stea în întuneric"
Maia Sandu CONDAMNĂ bombardamentele lui Putin asupra Ucrainei și violarea spațiului aerian al R. Moldova de către rachetele rusești. ,,În timp ce țările noastre sărbătoresc Crăciunul, Kremlinul alege distrugerea"
Rusia terorizează Ucraina cu un atac aerian masiv, în dimineața de Crăciun. Rachetele lui Putin au violat din nou spațiul aerian al R. Moldova