13:04:58 21.04.2025
Stiri

Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra sănătății

Actualitate 15.02.2024 18:28 Vizualizări1746
Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra sănătății

Folosirea în mod excesiv a telefoanelor mobile poate avea efecte dezastruoase asupra creierului, atrage atenția un medic din Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.

Medicul Aditi Nerurkar, cunoscut în Boston, Massachusetts, a vorbit despre efectele negative pe care le pot avea telefoanele mobile asupra creierului. Conform Daily Mail, în cadrul podcastului moderat de Steven Barlett, ea a susținut că folosirea luminozității dispozitivului la nivel maxim și expunerea la conținut grafic pot fi factori care contribuie la apariția stresului, anxietății și depresiei, citează Digi World.

În plus, doctorul a susținut că orice persoană ar trebui să stabilească niște limite în ceea privește folosirea telefonului, fiind esențiale pentru menținerea sănătății psihice și a stării de bine.

Care sunt obiceiurile care au efecte negative asupra sănătății:

Navigarea pe internet la ore târzii

Conform sursei citate, medicul respectiv a atras atenția că oamenii simt nevoia acută de a naviga pe internet, de a-și accesa conturile de pe rețelele sociale frecvent, ceea ce nu este tocmai sănătos, întrucât se expun la informații negative.

VERIFICAREA TELEFONULUI FRECVENTĂ

Dr. Nerurkar a explicat, de asemenea, că oamenii ar trebui să înceteze să-și verifice telefonul imediat ce s-au trezit, deoarece acest obicei crește nivelul de stres. Nici accesarea telefonului în toiul nopții nu reprezintă tocmai un obicei sănătos.

„Cei mai mulți dintre noi își verifică telefonul de 2 600 de ori pe zi, asta arată statisticile. Studiile au arătat că 62 la sută dintre oameni își verifică telefonul în primele 15 minute după ce s-au trezit. Aproape 50 la sută dintre ei fac asta în mijlocul nopții”, a subliniat medicul, care a explicat că oamenii ar trebui să limiteze folosirea telefonului la 20 de minute pe zi.

ACCESAREA DE INFORMAȚII SENSIBILE

Printre altele, medicul respectiv a explicat că accesarea unor informații cu puternic impact emoțional poate determina apariția unui stres sau chiar a unei traume.

„Studiile au arătat că riscul de a dezvolta sindrom de stres post-traumatic este mai mare atunci când accesezi imagini dure, chiar dacă au fost surprinse la mii de kilometri distanță”, a mai adăugat ea.

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte