PERFORMANȚĂ // Șase alergători din R. Moldova, inclusiv o elevă de ZECE ani, au parcurs cele mai mari distanțe la ultramaratonul de circa 500 de km dintre Chișinău și București. Participanții au încins o HORĂ în capitala României
Alergătorii Evgheni Pitica, Vasile Olari, Mihail Scurtu, Elizaveta Liutova, Cristina Dănilă și Corina Mutu au parcurs cele mai mari distanțe în cadrul ultramaratonului de circa 500 de km „Rubicon 2024 Chișinău – București”.
Cea mai tânără participantă, Elizaveta Liutova, în vârstă de doar 10 ani, a reușit să parcurgă distanța de 130 de km. Campioana de la proba gimnastică aerobică a reușit să demonstreze o rezistență de fier.
Secretarul de stat pe domeniul sportului și tineretului, Sergiu Gurin, și șefa Serviciului tehnologiei informației și comunicațiilor din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Victoria Musienco, au reușit să parcurgă o distanță de circa 100 de km fiecare.
„A fost o cursă interesantă, dar, în același timp, foarte dificilă de parcurs din punct de vedere fizic. A fost o ocazie de a demonstra tărie de caracter, putere și determinare, dar și importanța spiritului de echipă. O cursă, în care fiecare a avut posibilitatea să își depășească limitele”, a mărturisit Sergiu Gurin.
Cei mai rezistenți participanții au trecut duminică, 24 martie, prin dreptul Arcului de Triumf din București, purtând drapele tricolore. Cursa s-a încheiat pe stadionul Arcul de Triumf din București. La final, cu toții au încins o horă.
Ultramaratonul Internațional „Rubicon 2024 Chișinău – București” s-a desfășurat în premieră în regim transfrontalier între R. Moldova și România. La cursă au participat circa 200 de alergători din R. Moldova și România.
ULTIMA ORĂ // Celulă de CRIZĂ la Guvern, pentru a preveni și gestiona eventualele planuri de destabilizare a R. Moldova. Dorin Recean: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”
Administrația separatistă de la Tiraspol va OPRI CĂLDURA pentru cetățeni începând cu 1 ianuarie 2025, ora 7.00
Planul Chișinăului: Cum va fi asigurată R. Moldova cu energie electrică, dacă centrala din Transnistria va sista livrările către malul stâng, de la 1 ianuarie 2025. „Trebuie să facem un efort ca să tăiem circa 60 MW din vârfurile de consum”