PERCHEZIȚII // Delapidări ale fondurilor europene acordate pentru reconstrucția mai multor imobile din Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”: Unitatea pentru Implementare, instituită pe lângă „Moldsilva”, ar fi gestionat fraudulos peste 10 mln lei
ACTUALIZARE // Faptele investigate de Centrul Național Anticorupție la Rezervația Naturală „Prutul de Jos” au avut loc în perioada anilor 2014 - 2016, informează Agenția „Moldsilva”.
„Agenția acordă tot suportul necesar organelor de anchetă și oferă asistență pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere în conformitate cu normele legale cât și stabilirea prejudiciului adus Rezervației Naturale Prutul de Jos și Agenției Moldsilva”, anunță instituția.
Persoane cu funcție de răspundere din cadrul Unității pentru Implementare, instituite pe lângă Agenția „Moldsilva”, ar fi gestionat fraudulos peste 10 milioane de lei în procesul reconstrucției a mai multor imobile din cadrul Rezervației Biosferei „Prutul de Jos” din satul Slobozia Mare, raionul Cahul.
Ofițerii și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la domiciliile a cinci persoane, într-o cauză penală pornită pe faptul delapidării banilor publici în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.
Cei vizați de anchetă sunt ex-conducătorul Unității de Implementare a proiectului, reprezentantul agentului economic și reprezentantul companiei de proiectare.
„Din investigațiile preliminare, la reconstrucția unui imobil existent și la proiectarea unui garaj în sumă totală 7,4 milioane de lei, agentul economic ar fi utilizat doar 3,7 milioane de lei, iar diferența de aproximativ 4 milioane de lei ar fi fost delapidată”, acuză Centrul Național Anticorupție.
Potrivit CNA, trei persoane urmează a fi recunoscute în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.
ULTIMA ORĂ // R. Moldova, ASIGURATĂ cu gaze naturale pentru tot sezonul de încălzire 2024 - 2025. Prețul mediu ponderat de procurare a gazelor a fost de aproximativ 509,15 Euro/1000 m3
Autoritățile R. Moldova iau în calcul reglementarea rețelelor de socializare, inclusiv TikTok, „pentru a nu ne trezi când un stat străin le folosește pentru denaturarea unui scrutin electoral”
Până la 2 000 de lei pentru un vot: Amenzi de nouă milioane de lei și sechestre pe bunuri în valoare de 57,7 milioane de lei, aplicate de CNA în dosarele de corupție electorală. Poliția a documentat 140 000 de persoane