Patru greșeli pe care le facem zilnic și care distrug bateria telefonului: Iată ce NU trebuie să mai faci!
Bateria este, fără îndoială una dintre cele mai importante componente ale telefonului mobil, dictând adesea momentul când avem nevoie de o reîncărcare sau chiar achiziția unui telefon nou.
Înlocuirea unei baterii poate fi în multe situații complicată și costisitoare în cazul unui smartphone. De multe ori este mai convenabil să investim într-un telefon nou, însă nici acest lucru nu ne poate garanta pe termen lung o „viață” bună a bateriei dacă o exploatăm într-un mod greșit.
Așadar, este nevoie să acordăm o atenție sporită detaliilor care ne ajută să prelungim durata de viață a bateriei telefonului mobil pentru a evita situația o adevărat stresantă, mai ales atunci când ne aflăm într-un loc necunoscut.
Iată care sunt cele mai comune greșeli care pot deteriora bateria telefonului:
- Încărcarea telefonului în pat: Deși poate fi o obișnuință zilnică pentru mulți dintre noi, este indicat să renunțăm la obiceiul de a încărca telefonul în pat. Acest lucru nu numai că poate deteriora bateria telefonului, ci poate fi și extrem de periculos. În timpul încărcării, se generează căldură, care nu poate fi dispersată de perne sau pături. Încărcarea în pat poate duce la un defect tehnic și, în cel mai rău caz, poate provoca un incendiu.
- Utilizarea unui încărcător diferit: Atunci când încărcătorul original al smartphone-ului nu mai funcționează, mulți utilizatori se orientează către un încărcător de la un alt producător, adesea mai ieftin. Cu toate acestea, este important să știți că încărcătoarele de la terți pot deteriora bateria telefonului, deoarece nu sunt optimizate pentru cerințele specifice ale dispozitivului. Pentru a evita o reducere a duratei de viață a bateriei, ar trebui să utilizați întotdeauna cablul de încărcare al producătorului, adică încărcătorul original.
- Lăsarea bateriei complet descărcate: Pentru a preveni deteriorarea bateriei în timpul depozitării, este recomandat să o mențineți încărcată la aproximativ 50%.
- Utilizarea constantă a unei baterii externe: O baterie externă, foarte utilizată în ziua de azi poate prelungi durata de viață a telefonului, dar în același timp, poate afecta performanța bateriei. Ambele baterii generează căldură, ceea ce poate duce la defectarea bateriei din interiorul telefonului, potrivit ziarulromanesc.de.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania