Paşte tradiţional: DESTINAŢII ideale
Paştele este una dintre cele mai importante sărbători ale creştinilor, iar dacă vrei să îl petreci cum se cuvine, îţi recomand să alegi un loc deosebit, în inima naturii, unde tradiţiile să fie la ele acasă şi tu să poţi să te regăseşti - Iată destinaţiile recomandate
Mănăstirea Putna este lăcaşul sfânt ideal pentru a lua Lumina Sfântă în noaptea de Înviere. Supranumită de către Mihai Eminescu "Ierusalimul Neamului Românesc", această mănăstire a fost ridicată în perioada 1466 - 1469 din iniţiativa lui Ştefan cel Mare, care a fost şi înmormântat aici. Mănăstirea este dotată şi cu un muzeu mănăstiresc în al cărui patrimnoniu se află manuscrise, obiecte de cult, broderii şi nu numai.
Dacă alegi să îţi petreci sărbătorile pascale la Mănăstirea Putna, pe un tărâm de poveste, îţi recomand să alegi o pensiune din apropiere. Spre exemplu, la Casa Afiniş din comuna Putna, amplasată la numai 1,5 kilometri de mănăstire, vei găsi condiţii de cazare excelente la preţuri decente. Pentru un sejur de 3 nopţi cu pensiune completă, ce include şi masa festivă din ziua de Paşte, trebuie să scoţi din buzunar 300 de lei pe noapte de persoană. Aşadar, un sejur de 4 zile te va costa 900 de lei, iar tu nu vei avea altă grijă în afară de drum.
Nu ar fi rău ca, dacă tot ajungi în zonă, să vizitezi şi Chilia lui Daniil Sihastru, Schitul lui Daniil Sihastru, Mănăstirea Suceviţa ori Mănăstirea Voroneţ.
Şi Maramureşul este un tărâm încărcat de istorie deci, de tradiţie. Biserica de lemn din Poienile Izei face parte de ani buni din Patrimoniul UNESCO. Aceasta a fost ridicată în anul 1632 şi are o aritectură specifică bisericilor vechi maramureşene.
O unitate de cazare care îţi garantează un sejur de neuitat pe plaiurile maramureşene este Pensiunea Adriana din localitatea Poienile Izei. Amplasată pe un deal de la marginea comunei, aceasta oferă o privelişte de poveste, iar construcţiile aflate pe proprietatea pensiunii au respectat stilul specific Maramureşului istoric, aşa că te vei simţi ca pe vremuri. Prăjiturile de casă şi bucatele tradiţionale contribuie şi ele la imaginea de ansamblu care îţi garantează un spaţiu de poveste.
Tariful pentru 3 nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă costă 360 de lei de persoană.
Dacă vrei să îţi petreci sărbătorile pascale în sânul naturii dar, totodată, nu foarte departe de Capitală, poţi alege liniştita comună Valea Doftanei ca destinaţie. Malul lacului de acumulare Paltinu îţi oferă cadrul perfect pentru un picnic memorabil într-una din zilele sejurului. Cât despre slujba din noaptea de Înviere, biserica din sat te aşteaptă, localnicii fiind extrem de ospiralieri cu turiştii.
O unitate de cazare pe care ţi-o recomand este Cabana Veveriţa, dotată cu restaurant şi cramă. Pachetul de Paşte este de 3 nopţi în regim de pensiune completă şi include şi masa festivă din duminica de Paşte. Tariful este de 195 de lei pe noapte de persoană.
Sursa: feminis.ro
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski