PAS, gata să voteze bugetul Primăriei Chișinău: Primarul Ceban a acceptat condițiile consilierilor partidului aflat la guvernare
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) anunță că este gata să deblocheze impasul și să voteze bugetul municipiului Chișinău.
Decizia a fost luată astăzi, după ce consilierii municipali ai PAS au părăsit ședința CMC, iar primarul Ion Ceban a mers să discute propunerile reprezentaților partidului de guvernământ și să accepte mai multe dintre ele.
„Am obținut să fie finanțate grupele cu program prelungit din bugetul municipal Chișinău. Așa am considerat dintotdeauna, este corect ca Primăria Chișinău să asigure acest serviciu pentru ce peste 39 000 de copii. Am obținut mărirea bugetului pentru suburbii cu 50 de milioane de lei. Cu 50 milioane de lei mai mult va fi alocat pentru curțile de bloc din sectoarele Chișinăului, bani care vor fi repartizați egal pentru fiecare sector. Am obținut 30 de milioane de lei în buget pentru Planul Urbanistic General. Am obținut 25 de milioane de lei pentru revitalizarea centrului istoric. Zona centrală, adică nucleul Chișinăului, trebuie să aibă o atenție mai mare. De exemplu, cum ar fi str. 31 August, care este încă nereparată. De aceea, vom crea un fond nou, de care nu a mai avut Chișinăul. Un fond de revitalizare a centrului istoric, inclusiv proiectări, studii, expertize și cofinanțări”, a enumerat Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC.
Aceeași sursă a anunțat că fracțiunea pe care o conduce este gata să continue chiar astăzi ședința, pentru a aproba bugetul capitalei pentru anul curent.
Menționăm că Primăria Chișinău nu are aprobat bugetul pentru anul 2024, deși se încheie a șaptea lună din acest an. Partidul condus de Ion Ceban, Mișcarea Alternativă Națională, deține 20 din cele 51 de mandate de consilieri municipali, la fel ca PAS.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România