„Partenerul” Dodon râde de Năstase care „face multe lucruri năstrușnice” și o ceartă pe Maia Sandu pentru că ar fi „coborât la nivelul unui limbaj care nu îi face cinste”: „Nu ar fi ajuns niciodată în funcții de premieri și miniștri”
După ce au criticat discursul președintelui Igor Dodon ținut la tribuna ONU săptămâna trecută, premierul Maia Sandu acuzându-l pe șeful statului că „nu a avut bărbăție” să ceară retragerea militarilor ruși din R. Moldova, ultimul ripostează și afirmă că „Andrei Năstase și Maia Sandu erau și astăzi în opoziție”, dacă dânsul manifesta „nivelul de bărbăție”.
„Andrei Năstase este în campanie electorală şi are nevoie probabil să facă multe declarații de acest gen pentru spectacolul său electoral, deci nu mă surprind declarațiile lui. El spune şi face multe lucruri năstruşnice în ultima perioadă ca să se facă remarcat, dar nu trebuie să uite că după alegerile locale trebuie să se întoarcă la aceeași masă de lucru cu cei pe care acum îi abordează într-o manieră destul de neprietenoasă şi ar putea să se trezească că sta singur la masă, că nu mai vrea nimeni să stea lângă el.
Însă Maia Sandu m-a surprins, a coborât la nivelul unui limbaj care nu cred că îi face cinste. Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la măsurarea nivelului de bărbăție, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie, se luptau prin declaraţii cu Plahotniuc, nu ar fi ajuns niciodată în funcții de premieri şi miniştri la guvernare. De aceea, prefer să tratez aceste derapaje de limbaj ca simple descărcări ale unor emoții sau frustrări şi să nu le dau o importanţă care să afecteze relațiile noastre”, a declarat Dodon într-un interviu pentru „Tribuna”.
Șeful statului crede că a avut un discurs de „suuces” la ONU: „Este prima dată când un discurs al unui oficial al Republicii Moldova la tribuna ONU a fost atât de promovat şi dezbătut în societate, sunt primul oficial care prin discursul său i-a reprezentat pe toți moldovenii şi nu i-a împărţit pe categorii geopolitice”.
„În ultimii ani, vă amintiți că oficialii moldoveni au reprezentat la tribuna ONU doar o parte a societății, o anumită categorie de electorat, au promovat teme centrate pe lupta geopolitică, doar ca să se dea în spectacol politic şi să obțină atenție din partea unei părți a comunității internationale. Şi vreau să vă amintesc că chiar şi unii care astăzi sunt deputați în Blocul ACUM spuneau anul trecut că faptul că fosta guvernare promova la nivel de discursuri, inclusiv la ONU, subiectul retragerii trupelor străine este doar praf în ochi şi acțiune de PR, dar astăzi se contrazic”, a afirmat Dodon.
Președintele nu exclude alegeri parlamentare anticipate după cele locale.
„Alegerile locale ar trebui să fie o competiție politică decentă şi corectă, inclusiv între candidaţii celor două partide din coaliţia de guvernare. Indiferent care vor fi rezultatele, proiectul nostru de a reconstrui ţara rămâne unul pe termen lung şi va trebui ca politicienii din PSRM şi ACUM să găsească în continuare limbă comună. Dacă cineva va prefera să pună în faţa acestui obiectiv orgoliul sau propriul său interes politic, va fi responsabil în faţa cetăţenilor pentru criza pe care o provoacă şi pentru eventualele alegeri parlamentare anticipate”, și-a avertizat Dodon partenerii de coaliție.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei