Parlamentul caută director la ANSC: Condițiile pentru candidați
Parlamentul a lansat un concurs pentru selectarea candidatului la funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).
Termenul-limită de depunere a dosarelor este 18 decembrie curent.
Potrivit Regulamentului de organizare a concursului, candidații trebuie să aibă vechime în muncă de cel puțin șapte ani în domeniul juridic, economic sau tehnic, precum și o experiență de cel puțin doi ani în domeniul achizițiilor publice, sectoriale sau de concesiuni etc.
Persoanele interesate trebuie să depună dosarul la Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului. Acesta va conține cererea de participare, copia buletinului de identitate, CV-ul, dovada experienței profesionale, cazierul judiciar sau declarația pe propria răspundere, scrisoarea de motivație, certificatul de integritate eliberat de Autoritatea Națională de Integritate, declarațiile pe propria răspundere privind lipsa apartenenței politice și cea prin care se confirmă lipsa sau existența unui conflict de interese.
Dosarele vor fi examinate de Comisia care desfășoară concursul, iar candidații care vor corespunde tuturor criteriilor vor fi admiși în etapa următoare.
Concursul se va desfășura în două etape – proba scrisă și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj, dar nu mai puțin de 75 de puncte, va fi propus spre numire în plenul Parlamentului.
Potrivit legislației, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor este constituită din șapte membri, inclusiv directorul general. Aceștia sunt numiți de Parlament, cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe.
Mandatul are un termen de șapte ani, fără posibilitatea reînnoirii acestuia.
R. Moldova reia consultările cu China după o pauză de 12 ani: Chișinăul și Beijingul își doresc „apropiere” politică, diplomatică, economică, dar și sprijin reciproc în cadrul organizațiilor internaționale
USAID își menține angajamentul de a susține modernizarea R. Moldova: Proiecte în domeniul securității energetice, consolidării rezilienței instituționale și economice
România ar fi cea mai indicată să APERE R. Moldova de DRONELE rusești. Secretarul general al NATO: „Puteţi fi siguri că R. Moldova se află foarte mult pe radarul nostru şi că vă respectăm ţara, respectăm conducerea”