Parlamentul a găsit persoana care s-o înlocuiască pe Tatiana Răducanu în Comisia de evaluare externă a integrităţii etice şi financiare a procurorilor
Noul membru al Comisiei de evaluare externă a integrităţii etice şi financiare a procurorilor, care o va înlocui pe Tatiana Răducanu, a fost desemnat astăzi de către Parlament.
Este vorba despre Virgina Moraru, inspector principal în Direcția generală de prevenire a corupției din cadrul Centrului Național Anticorupție.
Tatiana Răducanu și-a dat demisia pe 14 mai curent din Comisia pre-vetting și din Comisia de vetting a procurorilor, după ce șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a expediat mai multor instituții publice, dar și candidaților care nu au promovat evaluarea externă pentru numirea în funcțiile de judecători, o scrisoare în care îi informa despre demararea, pe 30 aprilie curent, a unui proces penal privind o eventuală relație a fostei judecătoare cu fugarii Veaceslav Platon și IlanȘor, prin intermediul lui Aureliu Colenco, în prezent avocatul lui Șor.
Citește și: Procuratura Anticorupție, explicații despre modul în care discuțiile dintre Colenco și Platon despre Răducanu au ajuns la Veronica Dragalin: „Mai multe persoane din sistemul judecătoresc și al procuraturii ar fi putut acorda asistență lui Platon”
Parlamentul i-a aprobat demisia două zile mai târziu, iar președinta Maia Sandu a declarat că așteaptă probe care ar justifica acuzațiile Veronicăi Dragalin. Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a catalogat aceste acuzații drept „apă de ploaie”, spunând că oricine ar putea face referire, în cadrul unor discuții, la orice persoană, fără ca ultima să știe.
Tatiana Răducanu a afirmat, la rândul ei, că informațiile din scrisoarea semnată de Veronica Dragalin sunt „false” și că ar servi grupărilor criminale care au interesul să blocheze procesul de evaluare a judecătorilor, dar și a procurorilor, care urmează să demareze în scurt timp.
Sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, similar celui existent în UE, instituit în R. Moldova: Orice produs periculos va fi semnalat rapid, iar cetățenii vor fi informați imediat
Șoferii din Transnistria, obligați să susțină examene teoretice și practice la ASP pentru obținerea permiselor de conducere: Chișinăul îi ajută pe transnistreni să evite examenele în statele care s-au angajat să recunoască actele emise în R. Moldova
Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei