Organizația Mondială a Sănătății lansează un nou AVERTISMENT care ține de Europa
Obezitatea este acum o bombă cu ceas care va exploda în următorii ani, pentru că, mergând pe plajă, vezi tot mai mulţi copii graşi, a declarat dr. Agis Tsouros, directorul Diviziei politică şi guvernare pentru sănătate şi bunăstare a Organizației Mondiale a Sănătății din Europa.
„Toate ţările din Europa se confruntă cu problema obezităţii. Este groaznic să mergi pe plajă şi să vezi cât de mulţi copii graşi sunt. Este acum o bombă cu ceas, care va exploda în anii următori”, a spus Tsouros cu ocazia festivităţii de aderare a municipiului Bucureşti la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - Reţeaua oraşelor sănătoase din Europa, scrie mediafax.ro.
La acest eveniment au fost discutate o serie de probleme de actualitate cu care se confruntă ţările europene şi nu numai, cum ar fi obezitatea sau disparitatea stării de sănătate între diferitele clase sociale. „Referindu-mă la acei dintre noi care avem un trecut şi experienţa în sistemul de sănătate, cu toţii ştim că avem şi o sarcina dificilă: sănătatea oamenilor. Este important să întelegem ca sănătatea este determinată nu doar de calitatea serviciilor medicale, ci şi de stilul de viaţă, de condiţiile de muncă şi de viaţă la care oamenii au acces. Chiar dacă serviciile medicale funcţionează optim, acestea influenţează calitatea vieţii noastre doar în proporţie de 20%, restul ţine de condiţiile în care muncim şi trăim”, a arătat dr. Agis Tsouros.
La rândul său, primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a spus că una dintre preocupările majore ale medicilor şi asistenţilor din reţeaua şcolară este aceea privind educaţia pentru sănătate, având drept scop prevenirea obezităţii în rândul copiilor. „Această problemă nu ţine numai de educaţia din şcoală, unde copilul stă patru, şase sau şapte ore, ci şi de ceea ce primeşte acasă sau îşi cumpără singur. Este o problemă a societăţii şi de aceea trebuie să ne implicăm toţi”, a adăugat acesta.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți