Organele de drept prezintă DETALII despre PECHEZIȚIILE efectuate acasă la Andrian Candu. Fostul președinte al Parlamentului și finul lui Plahotniuc a fost audiat și recunoscut în calitate de BĂNUIT într-un dosar PENAL de îmbogățire ilicită
Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, a fost astăzi audiat de procurorii anticorupție și recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal de îmbogățire ilicită. Audierile au avut loc după ce oamenii legii au efectuat astăzi percheziții la domiciliul finului lui Vlad Plahotniuc şi în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta.
Potrivit CNA, temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate(ANI), care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale demnitarului.
Urmărirea penală a constatat că, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, persoana de demnitate publică ar fi obținut o cotă-parte dintr-o societate cu răspundere limitate (SRL) autohtonă, precum și și-ar fi suplinit bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate, în sumă de aproape 800 000 de lei.
De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, demnitarul și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei.
De partea cealaltă, Andrian Candu a spus că decizia ANI a fost contestată în instanță. „În baza deciziei ANI, Procuratura trebuie să investigheze”, a spus astăzi Candu.
Mihai Eminescu, 175 de ani de la naștere: „Dacă limba nu are graniță despărțitoare, iar cultura nu se oprește la Prut, dacă Eminescu este iubit, în egală măsură, și la București, și la Chișinău, de ce acest popor trebuie să rămână rupt în două?”
R. Moldova REZISTĂ tentativelor Kremlinului de a crea haos. Aproape 43 la sută din energia consumată este de producție INTERNĂ, iar 57% provine din România
INTERVIU // Planul Moscovei, la suprafață. „Salvatorul” regimului separatist de la Tiraspol, care intenționează să livreze gaze naturale în stânga Nistrului, audiat la SIS: „Necesitățile lor sunt de la 2 până la 3 milioane de metri cubi pe zi”