20:08:24 24.11.2024
Stiri

Orașul unde oamenii trăiesc fără bani, politică și religie

Știri 10.09.2017 15:02 Vizualizări3211 Autor: Ziarul National


Orașul unde oamenii trăiesc fără bani, politică și religie Sursa: digi24.ro

Există un loc unde, cu siguranță, oricine și-ar dori să trăiască, dacă nu pentru peisaje, atunci pentru idealurile care au fost create aici. În acest oraș nu există bani, religie sau politică.

Acest loc chiar există şi se numeşte Auroville. El este situat în sud-estul Indiei și a fost înființat în 1968. A fost numit oraş internaţional de către UNESCO, deoarece locuitorii săi au peste 50 de naţionalităţi şi culturi diferite. Oamenii coexistă fără nicio problemă, atât timp cât nu funcţionează după un sistem politic, nu au o religie şi, în plus, nu folosesc banii, ci trăiesc pe bază de troc, notează stocknewsusa.com.

În acest oraş, clădirile sunt realizate pe baza unei arhitecturi experimentale, pentru că sunt în continuă schimbare. Aceste structuri caută să optimizeze utilizarea energiilor regenerabile şi principalul lor obiectiv este reciclarea şi reutilizarea.

Cea care a proiectat şi a reuşit să înfiinţeze acest oraş minune se numește Mirra Alfassa, cunoscută de localnici drept Mama.

„Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio naţiune să nu şi-l aroge; în care toţi oamenii cu aspiraţii sincere să poată trăi ca cetăţeni ai lumii, supunându-se unei singure autorităţi, aceea a adevărului suprem. Un loc paşnic, plin de înţelegere şi armonie în care toate instinctele de luptă ale omului să fie folosite exclusiv pentru a depăşi cauza suferinţelor sale, să depăşească slăbiciunea sa şi ignoranţa, şi să triumfe asupra limitărilor şi handicapurilor sale. Un loc în care nevoile spiritului şi interesul pentru progres să preceadă în faţa satisfacerii dorinţelor şi pasiunilor“, a fost ideea Mirrei Alfassa.

Aceasta este ipoteza de la care s-a născut acest oraş internaţional uimitor. El se poziţionează ca un model de oraş ecologic durabil. Este o metodă dezvoltată prin combinarea pomilor fructiferi, lanurilor de porumb şi a livezilor în 15 ferme, care se întind pe o suprafaţă de 160 de hectare. În acest fel se asigură suficientă hrană pentru aprovizionarea populaţiei.

În aceste ferme lucrează 50 de săteni, care au 300 de vecini. Aceştia produc 2% din orezul şi cerealele consumate şi 50% din legume. Satul este, de asemenea, autosuficient în lapte şi produse lactate şi în fructe de sezon.

Auroville este planificat să susţină 50.000 de oameni. Astăzi are aproximativ 2.400 de rezidenţi care locuiesc în peste 110 adăposturi de diferite mărimi.

Sursa: digi24.ro

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md