Oportunitate pentru masteranzii și studenții din ultimul an de licență de la ASEM: Pot participa la „Școala finanțelor moderne”, organizată în România
Masteranzii și studenții din ultimul an de licență de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) unt invitați să participe un concurs pentru selectarea participanților la cea de-a treia ediție a programului „Școala finanțelor moderne”, organizată în România.
Selecția o va face Banca Națională a Moldovei (BNM), în perioada 6 - 11 septembrie 2024.
Programul „Școala finanțelor moderne” se va desfășura în perioada 14 – 22 septembrie 2024, în România.
La București, participanții vor avea întâlniri de lucru cu personalități din sectorul financiar-bancar din România, vor audia prezentări despre banca centrală, operațiuni de piață, modelare și prognoze macroeconomice, emisiuni monetare și la alte subiecte importante. Totodată, vor vizita Monetăria Statului și Muzeul BNR cu expoziția sa impresionantă de monedă din antichitate până în prezent.
Programul educativ va fi îmbinat cu un program cultural-istoric prevăzut în orașe reprezentative precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia, iar participanții vor primi, la încheierea activităților, câte un certificat semnat de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.
Detalii despre procedura privind organizarea concursului pentru participarea la programul „Școala finanțelor moderne” găsiți AICI.
Programul „Școala finanțelor moderne”, lansat în anul trecut, este realizat în colaborare cu Banca Națională a României (BNR) și Academia de Studii Economice din București (ASE), cu scopul de a contribui la formarea profesioniștilor din domeniul economic.
Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei: „Educația financiară este o etapă importantă în această perioadă crucială pentru dezvoltarea și viitorul Republicii Moldova în tendința sa de a ajunge la un nivel egalabil cu cel european. Formarea profesională în domeniul economic și implicarea tinerilor economiști în educația financiară a populației reprezintă un potențial important în realizarea bunăstării societății”.
Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României: „Educația financiară temeinică joacă un rol esențial în pregătirea tinerilor pentru a face față provocărilor economice moderne, iar implicarea studenților în domeniul financiar contribuie semnificativ la dezvoltarea unei noi generații de profesioniști competenți și responsabili. Acest proiect de anvergură a avut un succes remarcabil și suntem bucuroși să continuăm implementarea inițiativei”.
Vremuri grele pentru directorul unei întreprinderi municipale de alimentație publică: Un bărbat a povestit cum îi ducea bani ca să avantajeze un agent economic
Ce se va întâmpla când se va opri în Ucraina tranzitul gazului rusesc către Europa?
Un fost angajat al SIS riscă până la șase ani de închisoare pentru că ar fi delapidat instituția cu sute de mii de lei: Complicele său și-a recunoscut vina