OPINIE: „Dreptatea care i s-a făcut TVR-ului NU JUSTIFICĂ în niciun fel cedarea unei rețele de stat către un post TV controlat de familia procurorului general al Rusiei. O potlogărie dodonistă de Revelion”
TVR va reveni în casele tuturor basarabenilor, după ce Consiliul Audiovizualului (CA) a decis să ofere spre utilizare, pentru perioada 30 decembrie 2019 – 1 martie 2020, rețeaua statală II. TVR ar fi obținut frecvența II, pentru ca „Pervîi Canal Rossii” să poată lua fără probleme frecvența III. De această părere este analistul politic Petru Bogatu.
Potrivit lui Bogatu, decizia de ieri a CA poate fi calificată ca „o potlogărie dodonistă de Revelion”.
„TVR revine pe frecvența de care a fost privată abuziv cândva, asta e clar. Dar cu ce ocazie un post privat nou din solda Rusiei, „Primul în Moldova”, s-a căpătuit cu una din cele trei frecvențe naționale terestre? Înțeleg că televiziunea analog e pe ducă și în epoca digitală rețelele terestre nu mai contează deloc. Dar oricum, din punct de vedere politic, decizia de ieri este infamă și eminamente coruptibilă”, menționează acesta.
În opinia lui Bogatu, nu ar fi justificat ca un post deținut de o persoană privată din Rusia să dețină frecvența națională.
„Dreptatea care i s-a făcut TVR-ului nu justifică în niciun fel cedarea unei rețele de stat către un post TV controlat de familia procurorului general al Rusiei. E o abjecție. O încercare de a ascunde în spatele restabilirii în drepturile sale firești a canalului TVR Moldova un atac mafiot rusesc asupra patrimoniului național. Dodon profită de beția generală de revelion pentru a-și face mendrele”, a conchis acesta.
Și jurnalistul Valeriu Saharneanu crede că repunerea în drepturi a TVR a servit „drept acoperire” pentru extinderea audiovizualului rusesc în R. Moldova.
„Mă bucur că TVR a revenit pe Rețeaua Națională, dar dacă privim atent, repunerea ei în drepturi a servit de acoperire pentru legitimarea extinderii canalului Primul în Moldova (din Rusia) al lui Dodon. A câta la număr. TVR va fi ca oaia între lupi”, a comentat Saharneanu.
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă
Cele ZECE lecții importante pe care majoritatea dintre noi le învață prea târziu în viață
VIDEO // Putin apelează deja la dublurile digitale? Mișcările ciudate din ultimul său discurs ridică semne de întrebare