Operațiune FĂRĂ PRECEDENT. Au fost efectuate 75 de percheziții și REȚINUȚI mai mulți funcționari
Circa 200 de procurori, ofițeri de investigații, criminaliști și ofițeri de la „Fulger” au desfășurat săptămâna trecută o operațiune fără precedent pentru a destructura o grupare criminală specializată în contrabandă cu alcool etilic și țigări. Gruparea activa în nordul și sudul R. Moldova și livra marfa atât peste granița cu România, cât și în Ucraina.
Oamenii legii au desfășurat 75 de percheziții la domiciliile suspecților, în oficiile acestora, în mașinile lor și în mai multe depozite unde păstrau mărfurile de contrabandă. În total, au fost ridicate 169 de mii de pachete de țigări de diferite mărci, inclusiv cu timbru de acciz falsificat din Ucraina, în valoare de circa două milioane de lei, zece tone de alcool etilic, în valoare de peste un milion de lei, două mii de sticle de votcă falsificată și două mii de mărci de acciz false care urmau a fi lipite la sticlele cu alcool, care puteau fi vândute cu aproximativ 1,3 milioane de lei.
De asemenea, au fost ridicate sume mari de bani în lei și valută, în total 670 de mii de lei.
Șeful Direcției Investigare a Fraudelor Economice, Ruslan Petrosenco, a precizat că din grupare făceau parte mai mulți funcționari: actuali și foști polițiști de frontieră și vameși, dar și conducătorul unei diviziuni teritoriale a Inspectoratului Ecologic de Stat.
Potrivit probelor acumulate, gruparea criminală ar fi reușit să treacă prin zona verde din regiunea granițelor cu Ucraina și România alcool etilic în cantități enorme, în valoare totală de 16 milioane de lei.
La nordul republicii, gruparea își tăinuia activitatea prin intermediul unei întreprinderi de îmbuteliere a apei minerale. În depozitele acesteia au fost găsite mii de litri de alcool etilic și votcă contrafăcută îmbuteliată în sticle cu etichetele diferitelor mărci.
În urma operațiunii au fost reținute opt persoane, care au primit arest pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală „pentru crearea sau conducerea unei organizații criminale”, iar cei vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea de la opt până la 15 ani.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”