Operațiune comună între organele de drept din R. Moldova și România, în dosarul S.A. „Mioara” de la Bălți, de pe urma căruia statul a fost păgubit cu 80 de MILIOANE de lei
A furat din R. Moldova și și-a cumpărat bunuri în România.
O persoană cu funcție de răspundere în cadrul S.A „Mioara” de la Bălți riscă să fie arestată, după ce ar fi pus la cale o schemă de spălare de bani, rezultată din însușirea a 75,11% din patrimoniul deținut de stat în cadrul societății de acțiuni. Statul ar fi fost prejudiciat cu circa 80 de milioane de lei, iar oamenii legii din R. Moldova și România au desfășurat acțiuni comune în vederea sechestrării unor bunuri în valoare de 1,5 milioane de euro, localizate în dreapta Prutului.
Citește și: Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani. O persoană a dat un tun financiar de 80 de MILIOANE de lei, după ce și-a însușit ilegal 75% la sută din activele statului deținute într-o fabrică din nordul R. Moldova
Polițiștii și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), asistați de ofițerii Centrului Național Anticorupție, au efectuat o serie de acțiuni de urmărire penală în mai multe orașe din România. În urma acestora, au fost efectuate percheziții la domiciliile învinuiților, ridicate probe și sechestrate bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de euro.
Printre bunuri indisponibilizate se numără conturi bancare și bunuri imobile, aflate în jurisdicția României.
CNA cercetează, cu suportul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB), implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul S.A. „Mioara” din municipiul Bălți într-o schemă de spălare de bani.
Potrivit probelor acumulate, bunurile societății, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha, au fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.
Deși faptele de însușire a proprietății statului R. Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane de lei, bani de care urma să beneficieze statul.
Amintim că, pe 23 februarie 2024, au fost efectuate zece percheziții pe teritoriul R. Moldova în dosarul „S.A. Mioara”, în urma cărora o persoană a fost reținută.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani