Oficial din Guvernul României: Autostrada Unirii, gata până în 2030 „pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, dar și de București, traversând munții Carpați”
Autorizația de construcție pentru prima etapă a lucrărilor de pe secțiunea 3 a Autostrăzii Unirii (A8) Leghin - Târgu Neamț a fost emisă la finele săptămânii trecute.
Lucrările de construcție a „primilor kilometri ai Unirii” vor demara la începutul lunii februarie, anunță Irinel Scrioşteanu, secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România.
Lucrările se vor desfășura pe raza localităților Vânători-Neamț, Agapia, Târgu-Neamț, Grumăzești, Petricani, Urecheni, Timișești și Păstrăveni din județul Neamț și Moțca din județul Iași, iar la final, pe Secțiunea 3 Leghin - Târgu-Neamț vom avea 29,9 km lungime totală, 13 poduri, 11 pasaje, 2 viaducte, 2 noduri rutiere (Vânători-Neamț și Târgu Neamț),4 spații de servicii și un Centru Întreținere și Coordonare.
„Durata de execuție a acestora este de 24 luni, având ca termen de finalizare pentru cei 30 km aferenți acestei secțiuni anul 2026. Valoarea contractului este de 1,56 de miliarde de lei românești, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR. Așa cum am mai spus, prioritizăm Autostrada Unirii A8 pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, dar și de București, traversând munții Carpați, iar ținta noastră este ca în 2030 să circulăm de la București la Chișinău pe autostradă”, a scris Irinel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată
Oficial din Guvernul României: Autostrada Unirii, gata până în 2030 „pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, dar și de București, traversând munții Carpați”
Transferurile necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice, efectuate începând cu 20 ianuarie: 816,5 milioane de lei, dintre care 215,5 milioane de lei pentru profesorii din Chișinău