Oferta electorală a lui Octavian Țîcu - bunăstare prin REUNIFICARE. „Unirea este unica șansă ca noi, cei din actuala R. Moldova, să trăim ca oamenii. De beneficiile UNIRII se vor bucura oamenii simpli. De pierdut vor avea Igor Dodon, Plahotniuc...”
Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, s-a lansat astăzi în campania electorală prezidențială, după ce Comisia Electorală Centrală a validat semnăturile colectate de grupul său de inițiativă. Evenimentul a avut loc la Ungheni, raionul de baștină al fostului boxer. Alături de Țîcu a fost părinții, dar și soția și băiatul său.
Mai mulți susținători ai candidatului au enumerat calitatățile care îl recomandă pentru funcția de președinte al R. Moldova. Astfel, secretarul executiv al PUN, Anatol Șalaru, consideră că Octavian Țîcu poate fi președintele „reunificării noastre”.
„Frații noștri din România s-au exprimat clar, acum doi ani, că sunt pregătiți pentru reunificarea celor două state românești, atunci când noi, cei din Basarabia, vom cere acest lucru. Acesta este rolul pe care și l-a asumat Octavian Țîcu. Basarabia vrea să se întoarcă acolo unde istoria și Rusia ne-au rupt cu forța. Reunificarea cu România nu este o utopie. Unificarea cu patria-mamă este unica șansă ca noi, cei din actuala R. Moldova, să trăim ca oamenii. Cred că Octavian Țîcu este omul și poate fi, cu ajutorul tuturor, un președinte al reunificării noastre. Nu va fi ușor, dar dacă vom reuși să explicăm tuturor că reunificarea este, în primul rând, în beneficiul oamenilor și mai puțin al elitelor... De beneficiile unirii se vor bucura oamenii simpli, pentru că pensiile și salariile vor fi mult mai mari. Vom avea un sistem de sănătate mai performant, iar tinerii vor avea acces la un sistem de educație performant. De pierdut vor avea cei care sunt astăzi în fruntea treburilor din R. Moldova. Din unire vor avea de pierdut Igor Dodon, Șor și Plahotniuc, ca și cei care astăzi îi slujesc. Bunăstare prin reunificare – aceasta este oferta PUN și oferta președintelui Octavian Țîcu. Am încrederea că Țîcu va duce oferta unirii de la ideal la practic”, a precizat Șalaru.
La rândul său, Octavian Țîcu a menționat că platforma sa politică, la fel ca și viziunea sa ca istoric, intelectual și politician este reunificarea.
„Noi nu vom avea adversari electorali, noi vom aveam un proiect de țară, pe care îl vom propune tuturor - și votanților de stânga, și celor de la centru, și celor de la dreapta. În afară de reunificare nu există o șansă de viitor pentru cetățenii R. Moldova. În această campanie vom avea cinci angajamente:
1.Dizolvarea acestui Parlament, care nu mai este reprezentativ pentru cetățenii R. Moldova. Noi avem nevoie de un Parlament, de o majoritate proeuropeană și proromânească, care să ducă R. Moldova în UE prin România.
2.Noi trebuie să ieșim din această izolare internațională. Dodon ne-a izolat prin politica sa nesăbuită, prin servilismul față de Rusia, prin atitudinea descalificantă față de România, prin sfidarea integrității teritoriale a Ucrainei. Avem nevoie să aducem România mai aproape și să redresăm relațiile cu Ucraina. Aceste două angajamente țin de competențele președintelui.
3.Un alt angajament al nostru, odată cu accederea în Parlament, este reunificarea infrastructurii. Mai mult ca oriunde, aici la Ungheni, știm ce înseamnă această unificare a infrastructurii. Avem podul de cale ferată, avem gazoductul, suntem în așteptarea autostrăzii Chișinău - Iași – Târgul Mureș, care trebuie să ne scoată spre marile capitale europene.
4.Un alt angajament este racordarea la sistemul educațional românesc. Fără o educație de calitate nu vom avea niciun viitor.
5.Cel de-al cincilea angajament este reîntregirea sistemului de securitate. Fără un scut de securitate nu putem visa la un viitor demn. Este o cale pe care a încercat să o pună în practică colegul nostru, fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.
Sunt angajamente clare și simple și la îndemâna unui președinte și unui partid care își dorește să fie cea mai importantă voce unionistă în R. Moldova, într-o relație strânsă cu partidele din România”, a conchis Octavian Țîcu.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor