Obiectivele turistice din R. Moldova vizitate... tot de moldoveni: Pensiuni turistice şi agroturistice, în PIERDERE
Structurile de primire turistică colective din R. Moldova au cazat, în primele nouă luni ale anului curent, 269 de mii de turişti, peste 60% dintre care sau peste 162 de mii au fost turiști moldoveni.
Datele Biroului Național de Statistică arată că, în comparație cu aceeași perioadă din anul trecut, numărul de turişti cazaţi la structurile de primire turistică colective, printre care hoteluri, moteluri și tabere de vacanță pentru elevi, s-a majorat cu 10%.
Totodată, s-a redus numărul de turiști cazați la pensiuni turistice şi agroturistice cu 7,4%, dar și la structuri de întremare - cu 4,9%.
Aceleași date arată că hotelurile și motelurile din R. Moldova și-au utilizat capacitățile de cazare în proporție de doar 20,7%, căminele pentru vizitatori – 59,4%, pensiuni turistice şi agroturistice – 13,2%, structuri de întremare – 61,1%, structuri de odihnă – 19,8%, tabere de vacanță pentru elevi – 44,6%.
Cei mai mulți turiști din străinătate cazați în R. Moldova au fost din România - 23,8%, Ucraina - 12,3%, Federaţia Rusă - 8,8%, Statele Unite ale Americii - 7,6%, Germania - 4,6%, Turcia - 4,1%, Italia - 4%, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 3,3%, Polonia - 3%, Franța și Israel - câte 2,1%, Bulgaria - 1,6% etc.
În ianuarie-septembrie 2017, durata medie de şedere a unui turist în structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare a constituit 5,7 zile, din care 7,4 - pentru turiştii moldoveni şi 3,1 zile - pentru turiştii nerezidenţi.
Indemnizație unică în valoare de 21 350 de lei la nașterea fiecărui copil în anul 2025
Anii trec mai repede pe măsură ce îmbătrânim: Care este explicația științifică
Maia Sandu și Volodimir Zelenski, SOLUȚII pentru a preveni agravarea crizei umanitare din Transnistria, după ce Rusia a SISTAT unilateral livrarea gazelor în stânga Nistrului