Obiceiul lăudat de toată lumea, DAR care îmbolnăveşte încet şi sigur
Un obicei tot mai des întâlnit şi practicat de majoritatea oamenilor are şi efecte nedorite asupra organismului.
Acest ritual are cel puţin trei consecinţe negative neştiute care, în timp, afectează sănătatea.
Consumul unui pahar cu apă cu lămâie în fiecare dimineaţă este considerat un obicei sănătos, ajutând la îmbunătăţirea procesului digestiv şi a sistemului imunitar, sucul de lămâie fiind bogat în vitaminele B şi C, potasiu, calciu, magneziu, fier şi antioxidanţi.
Totuşi, există şi o parte secundară, pe care nu multă lume o cunoaşte. Lămâia atacă smalţul dinţilor, ceea ce duce la erodarea acestora. Acest lucru va face dinţii mai sensibili, mai ales la alimentele fierbinţi şi reci. Eroziunile smalţului dentar se transformă de obicei în carii, aşa că este necesară o atenţie deosebită atunci când se consumă apă caldă cu lămâie.
Consumul acestei băuturi are şi un puternic efect diuretic. Astfel, nutrienţii din lămâie cresc producţia de urină în rinichi şi implicit pierderea de sodiu din organism. Cura îndelungată de apă plată cu lămâie provoacă urinări frecvente şi deshidratare severă, potrivit The One.
Arsurile la stomac reprezintă un alt efect nedorit al consumului de apă cu lămâie. Ele apar atunci când sfincterul esofagian nu funcţionează corect şi acidul din stomac vine înapoi în esofag. Refluxul de acid provoacă arsuri severe şi durere în piept. Dacă în apa cu lămâie se adaugă şi zahăr, riscul de a lua în greutate creşte.
Sucul de lămâie poate cauza greaţă, diaree, crampe abdominale, leziuni ale mucoasei gastrice, fiind contraindicat în cazul suferinzilor de ulcer sau gastrită.
Sursa: one.ro
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni