Obiceiul care distruge bateria telefonului tău. Unde nu trebuie să îl așezi niciodată
Un obicei banal al multor oameni poate distruge bateria telefonului. Majoritatea fac asta fără să-și dea seama și pierd mulți bani fie că plătesc doar pentru înlocuirea acesteia sau aleg să-și achiziționeze un alt telefon.
Atunci când își cumpără un telefon nou, oamenii tind să fie foarte atenți cu modul în care îl manevrează sau unde îl lasă. Odată cu trecerea timpului, entuziasmul scade și odată cu el și interesul. Așa se face că anumite obiceiuri pot duce la deteriorarea device-urilor.
De exemplu, un telefon rămâne mai repede fără baterie dacă este expus la căldură, inclusiv la cea provenită de la soare, care poate deteriora chiar și circuitele interne. În timp, expunerea prelungită la căldură reprezintă o greșeală ce poate afecta serios durata de viața a bateriei.
Vestea bună este că există soluții care ajută la răcire. În primul rând, un telefon nu trebuie lăsat niciodată în bătaia directă a soarelui, pentru că asta va avea urmări serioase pentru baterie. Cel mai bine este să fie mutat într-un loc umbrit.
Ce alte metode pentru prelungirea vieții baterie telefonului există
Telefoanele riscă se supraîncălzească atunci când sunt lăsate în preajma altor electronice, precum laptopuri sau tabletă. Totodată, acestea nu trebuie să fie folosite în timp ce se află în proces de încărcare.
Mai mult, bateria telefonului va avea de suferit și dacă este lăsat în locuri în care este foarte frig, cum ar fi frigiderul sau congelatorul. Dacă device-ul nu este folosit pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci ar fi util ca acesta să fie închis de tot.
Chiar dacă este utilizat zilnic, ar trebuie să mai primească o mică pauză câteodată. De menționat este că cine nu vrea să cumpere o baterie nouă pentru telefon, ar fi bine să evite încărcarea acestuia cu un încărcător deteriorat sau de proastă calitate.
De asemenea, tot în timpul încărcării este esențial să fie îndepărtate husele, deoarece unele dintre acestea influențează supraîncălzirea aparatului. Iar aplicațiile neutilizate nu au de ce să fie păstrate deschise.
Nu în ultimul rând, bateria telefonului se va păstra într-o stare mult mai bună dacă sistemul de operare al acestuia este actualizat la timp. Noile versiuni de software sunt făcute tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatori.
Sursa: fanatic.ro
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România