Oamenii „Gazpromului” din Consiliul de Supraveghere al „Moldovagaz” REFUZĂ să recunoască rezultatele auditului EXTERN la compania-fiică, care demonstrează inexistența pretinsei datorii de 709 milioane de dolari
Cei patru reprezentanți ai „Gazprom” în Consiliul de Supraveghere al „Moldovagaz” au refuzat repetat să aprobe rezultatele auditului extern la compania-fiică, care demonstrează inexistența pretinsei datorii în sumă de 709 milioane de dolari pentru gazele consumate de malul drept al Nistrului de la sfârșitul anilor '90 și până în anul 2021.
Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a subliniat că cei patru oameni ai „Gazpromului” au votat împotriva proiectului de hotărâre.
„Pe 2 noiembrie 2023, a avut loc o nouă ședință a Consiliului de Supraveghere al SA „Moldovagaz”. Ordinea de zi a inclus, printre altele, problema cu privire la aprobarea Raportului final al auditului independent al datoriei SA „Moldovagaz” către „Gazprom” și SRL Factoring Finance, pentru gazele furnizate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului. O decizie în acest sens nu a fost luată, deoarece patru din cei șase membri ai Consiliului de Supraveghere au votat „împotriva” proiectului de hotărâre propus”, a menționat astăzi Vadim Ceban într-o postare pe Telegram.
De menționat că auditul financiar și juridic independent al datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom” și Factoring-Finance, efectuat de companiile Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie, a demonstrat, potrivit ministrului Energiei, Victor Parlicov, că R. Moldova nu datorează rușilor 709 milioane de dolari.
Pentru a pune punct acestui litigiu, R. Moldova a făcut o propunere conducerii „Gazprom” – achitarea unei sume de 8,6 milioane de dolari și subiectul să fie închis.
Secția ATI a Spitalului raional Cimișlia, modernizată: Echipament medical performant și reparații în valoare de 5,8 milioane de lei
DOC // Trei MINIȘTRI din Guvernul Recean au fost EXCLUȘI din Consiliul Suprem de Securitate. Cine face parte din CSS
R. Moldova apelează la energia de URGENȚĂ, care este foarte scumpă. Deficitul total constituie 484 MWh