O profesoară din Brașov, cea mai rapidă cititoare din lume. „Nu am o tehnică sau ceva nume”
Teodora Voinescu, profesoară de limba română la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov, România, a cucerit titlul de campioană mondială la citit rapid în cadrul celei de-a 33-a ediții a Campionatului Mondial de Speed Reading, desfășurat în Istanbul, Turcia.
Teodora a reușit să citească peste 130 de pagini în doar 30 de minute, dar nu s-a oprit aici. Proba a presupus nu doar citirea rapidă, ci și înțelegerea conținutului.
Profesoara a răspuns cu succes la 20 de întrebări de detaliu despre text, demonstrând o capacitate remarcabilă de asimilare a informației, scrie digifm.ro.
„Nu mi-a venit să cred. Eram înconjurată de minți luminate, oameni foarte, foarte inteligenți din toată lumea. Și pentru mine a fost o mare surpriză”, a declarat Teodora Voinescu.
Performanță naturală, fără tehnici speciale
Spre deosebire de ceilalți concurenți, care apelează adesea la tehnici speciale de citire rapidă, profesoara din România susține că pentru ea această abilitate este naturală. De altfel, cititul a fost o constantă în viața sa încă de la vârsta de 3 ani, când deja putea să citească fluent.
„Oamenii de acolo au spus că vor să colaborăm, să devin professional coach, să lucrez cu universități și companii din străinătate, să elaborez manuale împreună cu ei. Am fost invitată pentru ediția următoare în Vietnam, anul viitor. Pentru mine e nemaipomenit. M-au întrebat ce tehnici am sau dacă m-am antrenat. Nu, e o chestie personală, fiindcă cred că, așa cum i-am spus și unuia dintre organizator ieri, este ceva ce-mi vine natural. Deci nu am o tehnică sau ceva nume. Adică nu m-am dus cu un plan, că trebuie să fac într-un anumit fel. Pur și simplu am citit cum fac acasă”, a explicat Teodora.
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"