O nouă rețea pentru DRUMEȚII, lansată în R. Moldova: 48 de kilometri cu priveliști pitorești, obiective culturale și istorice în zona Codrilor Moldovei
Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a lansat miercuri, 11 mai, o rețea de trasee pentru drumeții cu lungimea de 48 km, care conectează mai multe atracții turistice, istorice și culturale în regiunea Nisporeni, zona Codrilor Moldovei.
Rețeaua are patru segmente și fiecare a fost marcat cu indicatoare, iar în satele prin care trece traseul au fost instalate panouri cu hărți.
Traseele de drumeții conectează satele Vărzărești, Ciorești, Seliște, Ciutești, Milești, Bălănești, și completează ofertele turistice cu atracții naturale, culturale și istorice pe care le are R. Moldova. Atracția reper al trasreului este cel mai înalt punct din Moldova - Dealul Bălănești, situat la 429,5 metri mai sus de nivelul mării.
„Traseul extins cu obiective de vizitat în regiune este o invitație pentru turiști de a-și diversifica timpul liber în natură. Rutele marcate și extinderea informațiilor despre punctele de atracție oferă călătorilor o idee despre cum să conecteze obiectivele culturale și istorice într-un mod mai eficient, astfel încât să poată profita la maximum de experiența lor de călătorie și să descopere această regiune pitorească”, a spus Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM, la evenimentul de lansare a rețelei pentru drumeții.
Traseele din Nisporeni conecteaza rezervația peisagistică Cazimir–Milești cu priveliștile încântătoare de pe Dealul Mârzoaia și vârful Dealului Răcătău, ghidând turiștii spre 10 atracții ale regiunii:
*Mănăstirea Vărzărești
*Cimitirul Soldaților Români
*Muzeul de Istorie și Etnografie din Nisporeni
*Crucea Mântuirii Neamului Românesc
*Atelierul meșterului olar Zaharia Triboi din satul Ciorești
*Rezervaţia naturală silvică „Cobac”
*La Fag, arbore secular, protejat de stat
*Biserica de lemn din satul Ciutești
*Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din Moldova, situat la 429,5 metri deasupra nivelului mării
*Parcul dendrologic Milești
Traseul a fost proiectat cu susținerea Slovak Aid, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), EFES, Consiliul Raional Nisporeni, ANTRIM și Primăria Nisporeni.
Sfatul nutriționistului // Un singur pământ, o mulţime de gastronomii
Pensiuni, spații pentru camping și parcare, în Rezervația „Pădurea Domnească”
Turism la zidul unde au murit dictatorii. Unitatea militară unde au fost executaţi soţii Ceauşescu a fost transformată în muzeu