O nouă OPORTUNITATE pentru localitățile rurale din R. Moldova. A.S.I.C.S. lansează Programul „GRANTURI pentru dezvoltare europeană a satelor”. Ce trebuie să facă beneficiarii pentru a primi FINANȚARE
Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a anunțat astăzi, 9 octombrie, despre lansarea Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”.
Potrivit A.S.I.C.S., bugetul total al Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” este de 2 000 000 de lei.
Astfel, în perioada 9 octombrie – 31 decembrie 2023 vor fi oferite 20 de granturi de câte 100 000 de lei.
Beneficiari acestor granturi vor fi autoritățile locale - primării, consilii raionale.
Domenii eligibile: educație, sănătate, cultură, infrastructură (în limitele bugetului pentru un grant).
Nu vor fi luate în considerare cheltuieli de salarizare, alimentație.
Propunerile de proiect, în formă liberă, pot fi transmise la e-mailul sustinem@sustinem.md.
Dosarul trebuie să includă o scrisoarea din partea autorității locale cu descrierea proiectului, bugetul planificat și perioada de implementare.
O comisie formată de Asociația A.S.I.C.S. va examina dosarele depuse și va desemna proiectele câștigătoare.
Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a fost creată pentru asigurarea continuității proiectelor de responsabilitate corporativă socială a NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul jocurilor de noroc cu risc social scăzut (loterii, pariuri sportive, jocuri online). Ulterior, Asociația și-a extins lista de parteneri și finanțatori, printre care se numără Guvernul Bulgariei și Primăria municipiului Chișinău. În prezent, A.S.I.C.S. este partener general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"