O întreprindere din R. Moldova, cu asociați din România și Ucraina, FURATĂ: Doi angajați și-ar fi însușit ilegal suma de peste jumătate de MILION de dolari și au fost reținuți
Doi angajați ai unei întreprinderi din R. Moldova, specializate în transportul feroviar și care are drept asociați „Calea Ferată a Moldovei”, Fondul Patrimoniului de stat al Ucrainei și „Schenker Logistics” din România, au lăsat firma fără o sumă mai mare de 600 de mii de dolari.
Inșii au fost reținuți astăzi de către ofițerii și procurorii anticorupție, fiind suspectați de abuz în serviciu și spălare de bani.
Mai exact, cei doi și-ar fi însușit ilegal peste 600 de mii de dolari dintr-un contract de prestare a serviciilor, în calitate de comision, întreprinderea fiind prejudiciată în proporții deosebit de mari.
Potrivit Centrului Național Anticorupție, în perioada anilor 2009 - 2018, o companie din Turcia a prestat servicii de transport feroviar întreprinderii mixte menționate în valoare de 2 646 287 de dolari. Partenerii turci ar fi făcut decontări de mijloace suspecte la adresa unei companii nerezidente din Panama, cu conturi deschise într-o bancă din Letonia.
Serviciul prevenirea și combaterea spălării banilor a constatat decontări financiare în valoare de peste 1,5 milioane de dolari, jumătate din această sumă ajungând, în cele din urmă, la doi angajați ai întreprinderii.
Investigațiile oamenilor legii au scos la iveală faptul că beneficiarul efectiv al companiei nerezidente din Panama ar fi șeful Secției Expediții Feroviare al întreprinderii mixte, iar adjunctul său ar fi fost împuternicit cu drept de semnătură.
Faptele se confirmă prin transferul a 607 mii de dolari de la compania nerezidentă pe cardul bancar al șefului Secției Expediții Feroviare, bani pe care se presupune că i-ar fi primit în calitate de comision de la compania turcească.
Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, după perchezițiile efectuate astăzi la domiciliile și în birourile de serviciu.
Dosar cu „barbă” de 25 de ani, rezolvat de Procuratura din Găgăuzia: 14 episoade de tâlhărie și două episoade de omor. Care este soarta cauzei penale „Găgăuzia Land”
România reacționează la declarațiile lui Patrușev: La 35 de ani după ce URSS a fost aruncată la coșul de gunoi al istoriei, unii de la Kremlin încă mai cred că pot spune națiunilor suverane ce să facă
LISTĂ // Numele oamenilor de cultură din R. Moldova, premiați de Ziua Culturii Naționale