O DRONĂ militară a fost ridicată pentru a fi testată. În aer s-a întâmplat ceva INCREDIBIL
Compania General Atomics spune că a desfășurat teste cu Sparrowhawk, o nouă dronă care va putea fi lansată și recuperată din zbor.
Compania a dezvăluit că Sparrowhawk are rol demonstrator și a fost dezvoltată special pentru a lucra cu alte aeronave mari fără echipaj uman, precum MQ-9 Reaper și MQ-1C Gray Eagle, fiind un pas important spre noi capabilități.
Producătorul de drone situat în California a declarat că testele, în timpul cărora drona Sparrowhawk a fost transportată de un MQ-9, însă nu a fost lansată, au avut loc între 16 și 17 septembrie 2020. Acest tip de testare este desfășurat pentru a colecta date despre modul în care sistemul, precum și platforma de lansare în unele cazuri, se comportă în zbor.
Fotografiile cu Sparrowhawk date publicității arată că drona are o aripă principală care este pliată paralel cu fuzelajul principal înainte de lansare, după care ajunge la un unghi de 90 de grade. Drona mai are și o coadă în V. Totuși, nu este clar totuși ce tip de motor are drona.
O evoluție extrem de palpitantă
Compania General Atomics a mai spus că mica drona va oferi o semnătură acustică redusă, la fel fiind și cea vizuală, în comparație cu produsele sale mai mari, precum MQ-9 Reaper, scrie The Drive, citat de descopera.ro.
Acestea fiind spuse, Sparrowhawk pare să fie o evoluție extrem de palpitantă. De asemenea, dezvăluirea dronei coincide cu momentul în care Forțele Aeriene ale SUA, cel mai mare operator de MQ-9, dorește să oprească achizițiile de astfel de drone din cauza temerilor că ar fi pur și simplu prea vulnerabile în timpul unui conflict. Una dintre abilitățile dronelor Reaper este să lanseze și să recupereze dronele mai mici, astfel desfășurând o varietate de sarcini pe zone geografice mari, chiar și în medii disputate.
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată