Numărul cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană ar putea depăși un milion în acest an
Numărul total al cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană va ajunge în acest an la "cu mult peste un milion", a anunţat marţi şefa Agenţiei UE pentru Azil Nina Gregori, citată de agenţia DPA.
Cu aproximativ 123.000 de cereri, cea mai mare cifră lunară din ultimii şapte ani a fost înregistrată în octombrie. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au în prezent o populaţie totală de aproape 450 de milioane de locuitori.
Gregori, de la agenţia cu sediul în Malta, nu se aşteaptă ca numărul solicitanţilor de azil să scadă semnificativ în următorii câţiva ani.
„Lumea în jurul nostru devine din ce în ce mai instabilă", a declarat ea pentru grupul media german Funke, transmite Agerpres. Nevoia ca oamenii să caute protecţie, prin urmare, nu va scădea în 2024 şi după aceea, a adăugat ea.
Potrivit autorităţii, 937.000 de cereri au fost înregistrate în UE până la sfârşitul lunii octombrie, o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra finală pentru 2023 nu va fi disponibilă până anul viitor.
Potrivit Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) din Germania, aproape 326.000 de cereri de azil au fost depuse în Germania până la sfârşitul lui
noiembrie, ceea ce reprezintă o creştere de 52% faţă de primele 11 luni ale anului precedent.
Potrivit Agenţiei UE pentru Azil, Germania rămâne cea mai importantă ţara de destinaţie pentru solicitanţii de azil în Uniunea Europeană, urmată de Franţa şi Italia.
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”
Lovitură pentru Putin din partea lui Zelenski: Armata Ucrainei are un AVANTAJ neașteptat, cu 50% mai puternic decât Rusia