Nu numai Guvernul României vine la Chișinău, ci și o delegație importantă a Senatului de la București: „În 30 de ani de independență a R. Moldova, nu a existat o fereastră mai puternică pentru oportunitatea de a intensifica relațiile moldo-române”
Ședința comună a guvernelor României și R. Moldova, care va avea loc vineri, 11 februarie, la Chișinău, va fi precedată de o ședință comună a membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și ai Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului Parlamentului României.
Ambele ședințe reprezintă o premieră pentru astfel de evenimente organizate la Chișinău.
Președinta Grupului parlamentar de prietenie cu România, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Veronica Roșca, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului Parlamentului României se vor afla, în perioada 9 – 11 februarie, într-o vizită de lucru la Chișinău, în contextul acestei „săptămâni de maximă intensitate pentru relațiile moldo-române”.
Din delegație va face parte și vicepreședintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, care, alături de președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, Laura-Iuliana Scântei, vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu vicespicherul Mihai Popșoi.
Veronica Roșca a subliniat că, în cadrul ședinței comune a guvernelor de pe ambele maluri ale Prutului, vor fi aprobate mai multe acorduri și tratate bilaterale care vor îmbunătăți viața cetățenilor R. Moldova și a lansat un apel către colegii din opoziție „ce rup hărțile” prin Parlament (aluzie la socialistul Vlad Batrîncea, care a rupt anterior harta României reîntregite - n.r.) să fie „mai constructivi”, pentru că „e timpul să construim poduri”.
„Vreau să-mi exprim recunoștința către Parlamentul României, către întreaga conducere a României, deoarece în aceste timpuri deosebit de grele, complicate și complexe pentru cetățenii R. Moldova sunt alături de noi necondiționat și cu deosebit suport și solidaritate față de noi. (...) În cei 30 de ani de independență a R. Moldova, nu a existat o fereastră mai puternică pentru oportunitatea de a intensifica relațiilor moldo-române”, a încheiat Veronica Roșca.
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri