Nu mai cumpăraţi niciodată AVOCADO! Învăţaţi cum să va plantaţi şi să cultivaţi propriul arbore de avocado cu fructe nelimitate !
Avocado este unul din marile daruri ale naturii. Mai mult, parcă acest fruct în folosul şi spre binele femeii, pentru că este alimentul ideal în dieta lor. Ca să ai motive în plus pentru a mânca avocado iată care sunt cele mai importante 10 beneficii pentru femei. Fructul este bogat în vitamine şi minerale esenţiale precum fibre şi uleiuri sănătoase, care menţin inima protejată şi au numeroase beneficii pentru sănătate.
Popularitatea fructului avocado este în creştere, datorită versatilităţii acestuia. Avocado poate fi adăugat la diferite feluri de mâncare şi poate înlocui, de asemenea, produsele alimentare nu prea sănătoase, păstrând gustul la fel. Cu toate acestea, ele sunt uneori dificil de găsit şi pot fi costisitoare în unele pieţe. Acesta este motivul pentru care recomandăm creşterea propriului copac de avocado acasă – nu e atât de greu cum pare, şi vă va oferi o sursă nesfârşită de fructe sănătoase.
Iată ce trebuie să faci:
Curată sâmburele de coajă
Ca să începi, trebuie să îndepărtezi cu grijă coajă sâmburelui. La început poţi încerca cu vârful unui cuţit, însă cu mare atenţie pentru a nu tăia sâmburele. De asemenea, să fii atent să nu îndepărtezi pieliţa maro pentru că aceasta are rol de protecţie a seminţei.
Localizează partea de sus şi partea de jos a sâmburelui de avocado
Unele seminţe (Seminţele sunt de fapt sâmburii fructului) de avocado sunt uşor alungite, în timp ce altele sunt modelate aproape că nişte sfere perfecte, dar toate seminţele au un vârf şi o parte de jos. Partea uşor alungită este vârful, iar partea plată este cea de jos. Pentru încolţirea unui sâmbure de avocado este foarte important să ştii care este partea de jos care dă rădăcina, pentru a fi băgată în apă.
Înţeapă 3-4 scobitori în sâmburele de avocado
Ia trei scobitori şi bagă-le în sâmburele de avocado, repartizate uniform în jurul circumferinței. Aceste scobitori au rolul de schelet şi vor permite ca partea de jos a sâmburelui să se odihnească în apă, deci scobitorile trebuie să fie prinse bine. Se recomandă să fie poziţionate cu vârful puţin în jos.
Pune sâmburele de avocado jumătate scufundat într-un pahar cu apă
Poţi folosi un pahar sau un bol cu apă pe care îl aşezi mai apoi pe un pervaz, la lumina soarelui. Este important să foloseşti un pahar prin care poţi să vezi cât de cât, pentru a putea observa când încolţeşte sâmburele de avocado sau când trebuie să schimbi apa. Multe persoane recomandă să se schimbe apa zilnic, dar din proprie experienţă, am ajuns la concluzia că e mai bine să schimbi apa o dată la 5-6 zile. Asigura-te că schimbi apa în mod regulat, pentru a preveni apariţia mucegaiului, a bacteriilor şi apariţia unor ciuperci care pot opri germinarea seminţei.
Aşteaptă să încolţească seminţele de avocado!
– Sunt multe articole pe net care ne spun că perioada de germinare poate dura între 2-4 săptămâni, însă din experienţa mea, este nevoie, de obicei, de cel puţin opt săptămâni pentru a încolţi, aşa că trebuie să ai multă răbdare.
Iată însă procesul la care vei asista:
– Partea de sus a seminţei se va usca şi se va forma o fisură, iar pielea exterioară maro va cădea.
– Fisura se va extinde până în partea de jos şi prin crăpătură o rădăcina mică va începe să apară.
– Rădăcina va creşte mai mult şi mai mult (poate deveni puţin lemnoasă) şi în cele din urmă, un vlăstar mic va apărea în partea de sus a sâmburelui.
Să fii atent ca rădăcina să nu cumva să rămână fără apă, pentru că astfel vei rămâne fără plăntuţă.
Plantează copăcelul de avocado în pământ când este înalt de aproximativ 15 cm
Atunci când tulpina de avocado atinge înălţimea de 15-20 cm, se plantează într-un sol bogat în humus, într-un vas cu diametrul de 26 cm, lăsând jumătatea superioară a seminţei de avocado expusă la lumină. Ghiveciul se plasează pe un pervaz însorit. Copacul de avocado iubeşte soarele. Cu cât mai mult soare, cu atât mai bine!
Udarea şi creşterea copacului de avocado
Planta de avocado are nevoie de udări frecvente. Solul trebuie să fie mereu umed, însă nu saturat. Îngălbenirea frunzelor este un semn de prea multă apă, în acest caz lasă pământul să se usuce câteva zile.
Ciupeşte frunzele pentru a încuraja ramificarea
Atunci când tulpina ajunge la 30 cm, ciupeşte (îndepărteză) ultimele două seturi de frunze. Acest lucru va încuraja creşterea unor muguri laterali şi a mai multor frunze, ceea ce va face planta mai stufoasă. De fiecare dată când planta mai creşte încă 15 cm, ciupeşte ultimele două frunze din partea de sus.
Trebuie să aveţi multă răbdare !
Sursa: frunza-verde.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania