01:37:49 04.12.2024
Stiri

Nu mai arunca uleiul din conserve de pește în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant. Ce poți face cu acest ulei

Actualitate 20.02.2023 07:17 Vizualizări4272 Autor: Ziarul National
Nu mai arunca uleiul din conserve de pește în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant. Ce poți face cu acest ulei

Tonul conservat adaugă o notă de aromă mediteraneană salatelor, mâncărurilor și sandvișurilor. Dacă ai obiceiul să arunci uleiul din conserva de ton în chiuvetă să știi că faci o mare greșeală.

Cu siguranță și tu ai aruncat în chiuvetă uleiul din conserva de ton. Însă gospodinele cu experiență acordă atenție acestui obicei dăunător. Indiferent dacă o faci conștient sau nu este greșit să arunci uleiul în chiuvetă. Această practică are consecințe dăunătoare.

Tonul conservat salvează diferite feluri de mâncare, asigurându-le o doză de proteine. Te salvează de fiecare dată când vrei să pregătești ceva bun și rapid. Iar atunci când te grăbești să pregătești mâncarea, arunci uleiul din conserva de ton în chiuvetă, așa cum te-ai obișnuit să faci cu toate lichidele.

În contact cu apa, acest ulei tinde să înghețe și să înfunde scurgerea. Sistemul de canalizare se va înfunda și va trebui să folosești substanțe chimice nocive pentru a desfunda conductele.

Uleiul din conserva cu ton nu trebuie să ajungă în chiuvetă sau în coșul de gunoi. Mai mult, toate uleiurile pe care le folosești în bucătărie trebuie duse la centrele de colectare, pentru a fi supuse unor tratamente specifice.

De obicei, cel mai bine este să colectezi uleiul într-un recipient cu celelalte uleiuri de gătit, pe care să le duci la un Centru specializat de colectare.

Uleiul folosit trebuie colectat într-o sticlă bine închisă, apoi dus la un centru de colectare. Așa vei participa și tu la protecția mediului înconjurător.

Bogat în Omega 3 și acizi care promovează sănătatea, tonul este un aliment faimos în întreaga lume. Dar ce zici de rețetele pe care le poți îmbunătăți cu uleiul din conserva de ton, care amintește de gustul fructelor de mare?

Este un truc de bucătărie pe care doar bucătarii îl cunosc. Adaugă în salata de legume, în cartofii prăjiți, în tocănița de legume sau în friptură un strop din acest ulei. Vei vedea, că mâncarea ta va avea o aromă gastronomică deosebită.

În loc să-ți asezonezi mâncărurile cu ulei de floarea soarelui, folosește acest ulei atunci când deschizi conserva de ton. Toată lumea va adora acest ingredient secret!

Nu uita că un consum prea mare de conserve de ton poate fi dăunător sănătății. Tonul poate avea un conținut ridicat de mercur, ceea ce poate cauza probleme de sănătate.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Perspectiva României...

29.11.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Bun pentru România, ...

25.11.2024 15:57 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // La alegerile pr...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md