Nou șef al ONU la Chișinău: „R. Moldova se află acum pe calea europeană de dezvoltare, iar programul foarte larg de cooperare cu ONU și asistența oferită ne va ajuta să ne conformăm acquis-ului comunitar”
Sprijinul oferit Republicii Moldova de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) ajută statul nostru să se apropie de Uniunea Europeană i-a transmis astăzi premierul Dorin Recean noii coordonatoare rezidente a ONU la Chișinău, Yesim Oruc Kaya.
Premierul a apreciat sprijinul constant acordat de toate agențiile ONU în gestionarea crizei refugiaților ucraineni și încadrarea lor în societate, dar și asistența sectorială concentrată pe domenii ca protecția socială și drepturile omului, reforma justiției, eficiența energetică, economia verde, precum și adaptarea la schimbările climatice și atenuarea acestora.
„Republica Moldova se află acum pe calea europeană de dezvoltare, iar programul foarte larg de cooperare cu ONU și asistența oferită va facilita îndeplinirea agendei noastre de modernizare, ne va ajuta să ne conformăm acquis-ului comunitar. În acest sens, obiectivele de dezvoltare durabilă sunt foarte relevante pentru a realiza ceea ce contează cu adevărat”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean, citat de un comunicat de presă al Guvernului.
Noua coordonatoare rezidentă ONU în Republica Moldova a menționat că obiectivele organizației și cele naționale coincid, iar ONU va continua să-și alinieze asistența cu prioritățile actuale ale autorităților de la Chișinău.
Potrivit Guvernului, în Republica Moldova activează în prezent 25 de fonduri, programe și agenții specializate ale ONU, iar printre cele mai importante activități se numără implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, a Cadrului de cooperare ONU - Republica Moldova pentru anii 2023 - 2027, precum și a programelor de țară ale fiecărei instituții specializate.
R. Moldova, asigurată cu energie electrică de România. ,,Energocom" a acoperit deja 100% din necesarul de energie electrică pentru data de 3 ianuarie
Sute de școli și grădinițe din Transnistria au rămas fără căldură: Cât vor mai avea trasnistrenii energie electrică produsă pe bază de cărbune
DEMONSTRAT // Rușii nu ar fi avut nicio problemă tehnică să livreze gaze în Transnistria prin coridorul transbalcanic: R. Moldova a importat gaze din Bulgaria!