NOU // Profesorii din școlile cu predare în limba rusă care vor ține lecțiile în limba ROMÂNĂ sau GĂGĂUZĂ vor fi salarizați suplimentar: „Este un efort de a îmbunătăți nivelul de cunoaștere a limbii române de către toți cetățenii R. Moldova”
Profesorii din școlile cu predare în limba rusă de pe teritoriul R. Moldova vor fi salarizați suplimentar, dacă vor ține lecțiile în limba română sau găgăuză.
Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit căruia creșterea calității predării limbii române și promovarea educației multilingve în R. Moldova reprezintă „o mare prioritate” pentru autorități.
Dan Perciun a amintit că peste 100 de profesori, inclusiv din Găgăuzia, au mers în această vară în România pentru a se perfecționa.
CITIȚI și Peste 100 de profesori din UTA Găgăuzia, Taraclia, Dubăsari și Bălți, la cursuri de perfecționare în România: „Pas important în consolidarea competențelor lingvistice și metodologice necesare pentru a promova valorile educației în limba română”
„La anul viitor, vom certifica profesorii care predau limba română în școlile alolingve (în care învață minoritățile etnice - n.r.), ca să ne asigurăm de calitatea acestora. Mai mult ca atât, vom salariza suplimentar profesorii din școlile alolingve care predau în română sau găgăuză la alte discipline decât cea de Limba română. Deci, dacă vom avea profesori care se vor încumeta să predea Educația civică sau Matematica în limba română în școlile ruse, vor beneficia de salarizare suplimentară. Este un efort de a îmbunătăți nivelul de cunoaștere a limbii române de către toți cetățenii R. Moldova”, a punctat ministrul Dan Perciun.
Menționăm că în R. Moldova există circa 200 de școli cu predare în limba rusă.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România