Noi remanieri operate de Kremlin. Ce roluri le-a dat Putin lui Serghei Șoigu și lui Nikolai Patruşev
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să-l demită pe Nikolai Patruşev din funcția de șef al Consiliului de Securitate, dar să-l păstreze aproape.
Patrușev, adept al liniei dure a Kremlinului și aliat vechi al lui Putin, va fi consilier la Kremlin.
Funcția de șef al Consiliului de Securitate va fi preluată de Serghei Șoigu, care a fost demis recent de la conducerea Ministerului Apărării.
Marți, 14 mai, Kremlinul a mai anunțat că tot consilier a fost numit și un alt vechi aliat și gardă de corp, Alexei Diumin, iar consilierul economic al lui Putin, Maxim Oreșkin, a fost numit adjunct al șefului de cabinet.
Putin l-a lăsat pe Anton Vaino în funcția de șef al cabinetului, alături de Alexei Gromov și Serghei Kiriienko ca prim-adjuncți.
Dmitri Peskov rămâne în funcția de purtător de cuvânt al Kremlinului.
Numirea lui Șoigu în funcția de secretar al Consiliului de Securitate face parte din strategia obișnuită a lui Putin de a marginaliza discret oficialii din domeniul securității, acordându-le, în loc de demiteri, roluri periferice.
Nikolai Patrușev a fost secretar al Consiliului de Securitate din mai 2008. Înainte, a condus FSB, din 1999.
Nikolai Patruşev va avea atribuţii în domeniul construcţiilor navale, a anunțat Peskov.
Kremlinul a mai transmis că noua funcţie a lui Serghei Şoigu în calitate de secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei îi oferă o gamă largă de sarcini care au o „mare importanţă pentru ţară”.
Tot marți, presa din Rusia a anunțat că un general rus responsabil de problemele legate de personal în Ministerul Apărării a fost reţinut sub suspiciunea de implicare în activităţi cu caracter penal.
Israelul modifică REGULILE de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii R. Moldova. Doritorii de a ajunge Țara Sfântă vor fi nevoiți să scoată o sumă de bani din buzunare
O judecătoare a CSJ, eliberată din funcție, fără drept de a beneficia de indemnizația unică la concediere: Mariana Ursachi, fostă Pitic, NU a promovat evaluarea externă
OFICIAL // Mai puțini pensionari și pensii mai mari în 2024: Câte persoane își încasează pensiile peste hotare