Între Dodon și Plahotniuc, eu pentru cine votez?
Semne diacritice
Bucuria celor care și-au dorit alegerea președintelui prin vot direct s-ar putea, până la urmă, să le cadă în scârbă, s-ar putea să regrete îndeplinirea dorinței. Crezând că pe această cale îi aplică o lovitură lui Plahotniuc, regimului oligarhic, că astfel „întorc” Președinția „poporului”, ei fie sunt rupți de realitate, fie se văd personal în fotoliul de președinte. Ideea că „e mai greu să corupi un popor, decât 61 de deputați” pare nițel idealistă, dacă nu naivă, mai cu seamă după ce bancherul Ilan Shor, acuzat de furtul miliardului, a fost ales primar de Orhei.
Eliminându-l în mod aprioric pe Plahotniuc din formula câștigătoare, făcându-și planuri de intrare triumfală în sediul Președinției, strategii noștri împart pielea ursului din pădure, căci, după Dodon și PSRM, cel mai bine plasat pentru a „cuceri” funcția de președinte este candidatul PD. Un candidat din partea acestei formațiuni are cele mai mari șanse de intrare în turul doi, dacă numeroasele partide de dreapta – „Demnitate și Adevăr”, PAS, PPEM, PLR, „Dreapta”, PNL, dar și PL, și PLDM – vor merge în turul întâi cu propriii candidați.
Continuarea articolului o puteți citi pe print în ediția de azi a Ziarului NAȚIONAL, pe care îl găsiți în fiecare chioșc de presă.
Când ar putea avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de șefă a statului pentru a doua oară
Tiraspolul joacă la aceeași mână cu Moscova: Infrastructura postului ilegal din localitatea Bâcioc, în apropiere de podul peste Nistru, fortificat pentru a efectua controale abuzive asupra mașinilor și cetățenilor
VIDEO // Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie: Maia Sandu, președintă a R. Moldova pentru încă un mandat de patru ani