20:52:15 21.03.2025
Stiri

Nici pieptul, nici pulpele: Aceasta este cea mai sănătoasă parte din carnea de pui

Actualitate 21.03.2025 07:58 Vizualizări676
Nici pieptul, nici pulpele: Aceasta este cea mai sănătoasă parte din carnea de pui

Un expert dezvăluie cea mai gustoasă bucată din carnea de pui. Este cea care vă va aduce cele mai mari beneficii sănătății. Când mergem la magazinul cu carne de pui, găsim o mare varietate de opțiuni: piept, coapse, aripioare, pulpe, etc. Uneori, alegerea bucății potrivite poate deveni o dilemă. Pieptul este adesea alegerea preferată pentru cei care caută carne slabă, cu conținut scăzut de grăsimi. În timp ce pulpele și aripioarele sunt mai suculente și mai aromate. Dar care este cu adevărat cea mai bună opțiune din punct de vedere nutrițional? Aflăm răspunsul direct de la un expert care se ocupă cu o crescătorie de pui.

Potrivit diverselor studii, există o anumită parte din pui, care iese în evidență deasupra celorlalte, scrie ziarulromanesc.at.

Chiar dacă pieptul de pui este popular pentru conținutul scăzut de grăsimi, există o altă parte care este mult mai sănătoasă. Aceasta a câștigat recunoaștere pentru echilibrul său nutrițional și anume mușchiul de pui. Această bucată de carne mai puțin obișnuită se găsește sub formă de benzi largi pe spatele pieptului. Principalul său avantaj este că nu are grăsimi, este fragedă și nu se usucă la fel de mult ca pieptul. 100 de grame de mușchi de pui furnizeaza aproximativ 110 de calorii, 25 de grame de proteine și doar 1 gram de grăsime.

Mușchiul de pui nu se remarcă numai prin conținutul scăzut de grăsimi și frăgezimea sa, dar oferă și multiple beneficii pentru sănătate:

  • Conținut ridicat de proteine: Cu 25 de grame de proteine la 100 de grame, este ideal pentru dezvoltarea musculară și recuperarea după efort.
  • Sărac în grăsimi: Conține doar 1 gram de grăsime la 100 de grame, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru diete sănătoase.
  • Ușor de digerat: textura și compoziția sa fragedă, fac din aceasta o carne ușoară și rapidă de asimilat, perfectă pentru toate varstele.
  • Preparare rapidă: Dimensiunea sa mică și forma alungită îi permit să se gătească mai repede decât alte părți ale puiului, făcând-o ideală pentru rețete rapide și sănătoase, conform larazon.es.
Autor: ZiarulNational
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte