„Nemulțumire profundă”: Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Georgiei în R. Moldova, convocat la MAE în legătură cu discursul „deformat și neconform” al premierului Kobakhidze la adresa R. Moldova
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Georgiei în R. Moldova, David Bochorishvili, a fost convocat marți, 12 noiembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău în legătură cu declarațiile recente la adresa satului nostru ale prim-ministrului Georgiei, Irakli Kobakhidze, făcute în marja Summit-ului Comunității Politice Europene, desfășurat la Budapesta, Ungaria.
„Însărcinatului cu afaceri al Ambasadei i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții moldovenești cu privire la maniera deformată și neconformă în care premierul georgian abordează în discursul său public tematica integrării europene a Republicii Moldova și a procesului electoral din republica noastră”, transmite MAE.
Menționăm că, pe 7 noiembrie curent, în marja Summit-ului Comunității Politice Europene, premierul georgian Kobakhidze a declarat că nu alegerile din Georgia, ci scrutinele din R. Moldova și Statele Unite ale Americii ar fi fost cele în care s-ar fi încălcat secretul votului.
„În Georgia, alegerile s-au desfășurat la cele mai înalte standarde… Alegerile din Georgia au avut o calitate mult mai ridicată decât alegerile moldovenești și americane”, a spus el.
De asemenea, exponentul guvernării proruse de la Tbilisi a afirmat că „doar 45% dintre moldoveni” ar susține integrarea în UE, că R. Moldova este membră a CSI, spre deosebire de Georgia, și a deplâns o „clară nedreptate” pentru că există „abordări diferite” ale UE față de Georgia și R. Moldova.
Anterior, prim-ministrul georgian, Irakli Kobahidze, a mai spus că Uniunea Europeană ar fi comis o „nedreptate” atunci când a deschis negocierile de aderare cu R. Moldova, un stat „cu multiple probleme în ce privește democrația și lupta împotriva corupției”, dar nu și cu Georgia.
Amintim că aderarea Georgiei la Uniunea Europeană a fost „oprită” în mod oficial pe 27 iunie curent din cauza derapajelor antidemocratice ale guvernării actuale de la Tbilisi.
NOI acte de identitate în R. Moldova, începând cu anul 2025: Cartea de identitate a cetățenilor moldoveni, la fel ca în UE
Decizie istorică la Bruxelles: UE ar putea lua măsuri pentru recuperarea tezaurului românesc însușit pe nedrept de Rusia
VIDEO // Senatorul român Titus Corlățean, mesaj de susținere pentru Iurie Ciocan la alegerile parlamentare din România: Alegeți un deputat care să reprezinte identitatea românească și viitorul european al R. Moldova