NASA: Cea mai nouă insulă a lumii oferă INDICII despre cum ar fi apărut viața pe Marte
Cea mai nouă insulă a lumii, formată în timpul unei erupţii vulcanice în urmă cu trei ani în Oceanul Pacific, ar putea oferi indicii despre cum ar fi apărut forme de viaţă pe planeta Marte, a anunţat NASA, informează AFP.com.
Insula Hunga Tonga Hunga Ha'apai a apărut la aproximativ 65 de kilometri la nord de Nuku'alofa, capitala statului Tonga, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015. Iniţial, oamenii de ştiinţă s-au aşteptat ca această insulă să dispară în câteva luni.
Însă, potrivit NASA, insula s-a dovedit mai rezistentă decât era de aşteptat, probabil pentru că în timpul erupţiei vulcanice, prin amestecul apei calde cu cenuşa s-a format o substanţă asemănătoare betonului, cunoscută drept „tuf”.
Insula, care iniţial a măsurat un kilometru lăţime, doi kilometri lungime şi aproximativ 100 de metri înălţime, ar putea rezista într-o perioadă de șase până la 30 de ani.
Jim Garvin, cercetător la Goddard Space Flight Center al NASA, a spus că planeta Marte a avut multe insule vulcanice similare care ar fi fost înconjurate de apă în momentul formării lor.
Potrivit lui Garvin, în asemenea locuri ar putea exista dovezi pentru ipoteza că a existat viaţă pe Marte. „Condiţiile de pe aceste insule ar fi putut crea mediul necesar pentru dezvoltarea vieţii microbiene”, a spus el.
Studiile efectuate de NASA pe această insulă au fost prezentate în această săptămână, la o întâlnire a American Geophysical Union din New Orleans.
Luni, Donald Trump l-a autorizat pe administratorul NASA Robert M. Lightfoot să „conducă un program inovativ de explorare pentru a trimite astronauţi americani înapoi pe Lună şi, eventual, pe Marte”.
Sursa: news.ro
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”