Municipiul Chișinău NU are bugetul pentru anul 2024 aprobat, deși suntem în luna aprilie. Primarul Ceban, care controlează majoritatea în CMC: „Nu există voință politică”
Primăria capitalei, condusă de primarul Ion Ceban, operează în luna aprilie cu un buget provizoriu, întrucât bugetul municipal pentru anul 2024 nu a fost încă aprobat de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).
Primarul Ion Ceban, liderul Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), consilierii căruia au creat o coaliție majoritară cu socialiștii în CMC, susține că nu ar exista „voință politică” pentru aprobarea bugetului municipal.
„La această etapă, afirm că voință politică nu există, deși noi purtăm discuții neformale. Obiectivul nostru nu este să facem show-uri sau circ în plenul CMC. Iar atunci când vom avea claritate în această privință și dacă va exista voință politică din partea aleșilor locali, bugetul poate fi ușor aprobat”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.
Ion Ceban a dat asigurări că primăria pe care o conduce poate realiza ceea ce și-a propus pentru anul 2024 chiar și fără un buget nou aprobat, cu excepția unor aspecte legate de activitatea în suburbii.
Menționăm că autoritățile locale au tăiat în acest an mai multe cheltuieli, inclusiv cele pentru grupele cu program prelungit din școli sau pentru asistenții sociali. Consilierii municipali ai Partidului Acțiune și Solidaritate au declarat că acești bani erau prevăzuți în proiectul bugetului municipal pentru anul 2024, care nu a mai ajuns în CMC. Aleșii locali l-au acuzat pe primarul Ceban că în acest mod ar economisi din contul copiilor și al categoriilor social-vulnerabile, pentru a întoarce la bănci dobânzile pentru creditele contractate de municipalitate înaintea campaniei electorale de toamna trecută.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România