Morcov proaspăt sau fiert? Vezi care variantă este mai sănătoasă!


De multe ori auzim că legumele şi fructele în stare crudă sunt cele mai sănătoase. Dar este oare adevărat? Aţi crede că morcovii raw nu sunt la fel de benefici sănătăţii precum cei fierţi?
Profesorul Lesley Regan a demonstrat că nu în stare crudă, ci pregătiţi la temperatură înaltă, morcovii sunt mai bine absorbiţi, fiind astfel mai sănătoşi!
Cel mai important element conţinut de morcovi este betacarotenul, un antioxidant ce-i conferă acestuia culoarea specifică, portocalie. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în retinol. Însă nu în forma sa naturală, ci mai degrabă fiert, morcovul pare a fi mai util organismului, scrie csid.ro.
Pentru că prin fierbere îşi pierde duritatea, morcovul este mai uşor de mestecat, iar organismului îi este mai uşor să-l digere, „storcându-l" astfel de o cantitate mai mare de betacaroten.
Practic, în urma fierberii, 60% din betacaroten este absorbit de organism, comparativ cu doar 5% în cazul morcovilor în stare naturală.
Ba mai mult decât atât, morcovii fierţi şi trecuţi prin blender se pare că sunt cei mai buni, întrucât betacarotenul pe care îl conţin este absorbit în procent de 90 la sută!











































































