MOLDOVA EUROPEANĂ // Vlada Vutcarău, antreprenoare: „Europa este despre libertatea de a activa fără frici, despre mai puține riscuri politice, economice, birocratice și despre a ne respecta reciproc”
Vlada Vutcarău activează de 14 ani în domeniul managementului deșeurilor și a dezvoltat proiecte de colectare separată a deșeurilor de sortare și de reciclare. Ea consideră că fiecare dintre noi are capacitatea de a influența pozitiv mediul înconjurător și de a sprijini inițiativele de dezvoltare sustenabilă.
„Mereu am visat să fac o schimbare în societate și să realizez proiecte, care ar diminua poluarea cu deșeuri”, a povestit Vlada Vutcarău în cadrul campaniei naționale „Moldov Europeană”.
Antreprenoarea își dorește ca toți cetățenii să contribuie la dezvoltarea țării prin propriul exemplu, să își recunoască potențialul și să descopere modalitățile prin care putem să ne diferențiem ca țară.
CITIȚI și MOLDOVA EUROPEANĂ // Ruslan Cemîrtan, chirurg vascular: Europa înseamnă posibilitatea de a te dezvolta ca specialist, având în vedere experiența colegilor din țările cu un sistem medical înalt dezvoltat, muncă onestă și remunerare corespunzătoare
„Europa pentru mine înseamnă un continent din care face parte Republica Moldova și este firesc să rezonăm și să ne dorim prosperitatea Europei, libera circulație a persoanelor, a mărfurilor și a banilor. Pentru mine Europa este despre libertatea de a activa fără frici, despre mai puține riscuri politice, economice, birocratice și despre a ne respecta reciproc”, a mărturisit antreprenoarea.
Vlada Vutcarău contribuie la ecologia R. Moldova și depune eforturi considerabile pentru a schimba societatea în care trăim și pentru a o face mai bună. Ea își dorește să diminueze cantitatea și impactul deșeurilor, iar ecologia să devină o prioritate a cetățenilor, la fel cum se întâmplă în țările înalt dezvoltate din Uniunea Europeană.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”