Modul concret în care Parchetul European poate ajuta procurorii din R. Moldova: Proceduri simplificate în cazul unor grupări ce operează pe teritoriul mai multor state, comparativ cu acțiunile din cadrul comisiilor rogatorii care durează
Colaborarea procurorilor din R. Moldova cu Parchetul European (EPPO) va simplifica semnificativ procedurile în cazul unor grupuri infracționale organizate care operează pe teritoriul mai multor state, oferind multiple avantaje comparativ cu acțiunile desfășurate la nivel național unde, în cadrul comisiilor rogatorii, durata poate fi mult mai mare.
Modalitatea de colaborare între EPPO și Procuratura Anticorupție (PA) a fost subliniată astăzi de către procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, în cadrul unei întrevederi cu procurorii anticorupție, la sediul instituției de la Chișinău.
CITIȚI și Parchetul European ar putea deschide, în viitorul apropiat, un birou în R. Moldova! Laura Codruța Kövesi, la Chișinău: „Putem să vă ajutăm, dar este important să veniți către noi cu dosare”
Laura Codruța Kövesi le-a prezentat colegilor din R. Moldova cazuri de succes gestionate de EPPO și a subliniat avantajele colaborării strânse între statele membre în investigarea infracțiunilor transfrontaliere.
De asemenea, procurorul-șef al Parchetului European a menționat că înțelege presiunea sub care se află Procuratura Anticorupție, asigurând totodată echipa de procurori de sprijinul său deplin în activitatea lor, încurajându-i să lupte pentru dreptate, cităm dintr-un comunicat de presă al PA.
Venea din Slovacia și a vrut să intre în R. Moldova cu o armă nedeclarată, dar i-a fost confiscată la vamă
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
De la vulnerabilitate, la incluziune: Asociația PRODOCS oferă sprijin pentru copiii din centrele de plasament