MITURI despre spionii americani desființate de CIA
La CIA (Agenţia Centrală de Informaţii), provocările determinate de schimbările globale rapide prezintă oportunități pentru cariere excepționale. Misiunile agenților sunt complexe, iar succesul Agenției depinde de o rețea de profesioniști din întreaga lume. Totuși, site-ul CIA desființează câteva mituri care circulă despre bărbații și femeile care lucrează acolo.
Mitul 1 - După ce devii spion nu-ți mai vezi familia și prietenii. Munca pe care o fac agenții este secretă dar nu înseamnă că și viața va fi la fel. O carieră în CIA este similară uneia dintr-o corporație internațională mare. Așadar, familia și prietenii vor face parte în continuare din viața unui agent. Dacă aceștia știu cu adevărat cu ce se ocupă acesta, este altă discuție.
Mitul 2 - Spionii CIA conduc supercaruri cu mitraliere ascunse în țevile de eșapament. Urmăririle cu mașini din filme nu au nimic în comun cu modul în care Agenția acționează și nu se pot compara cu realitatea. Operațiunile derulate de cele mai multe ori în orașe din țări străine sunt cu mult mai discrete și nu se folosesc mașini asemănătoare celor produse pentru celebrul personaj de film James Bond.
Mitul 3 - Tot ce face zilnic trebuie să fie supraomenesc. Un agent nu trebuie să știe neapărat karate, nu vine la serviciu în frac și nici nu trebuie să știe să danseze tango. Trebuie doar să posede un intelect dezvoltat, să știe să ia decizii bune în condiții de stres și să fie dedicat interesului național al SUA și al comunității de informații al țării.
Mitul 4 - Un agent CIA este răsfățat și duce o viață extravagantă. A lucra pentru CIA nu înseamnă a te plimba cu un avion luxos în jurul lumii și a participa la petreceri simandicoase alături de miliardari. În realitate, pentru o misiune reușită, un agent nu atrage atenția și este ajutat de o echipă bine pregătită care acționează atât în țară cât și în străinătate. Cazurile în care opulența face parte din viața unui spion sunt rare.
Mitul 5 - Greșelile din trecut îți ratează cariera de spion. Pentru că CIA joacă un rol important în menținerea securității SUA, aplicanții trebuie să dispună de calificări diverse, specifice. Dar nu vă îngrijorați! Dacă cineva a fost prins fumând în școală, nu e destul pentru a fi descalificat. Pentru Agenție sunt importante inteligența, aptitudinile, experiența și dorința de a servi țara cu devotament.
Mitul 6 - Angajatul CIA ar putea fi obligat să își spioneze familia. Munca în cea mai importantă agenție de informații a SUA implică strângerea de informații din afara țării. Deci șansele ca un ofițer să fie pus în situația de a-și spiona familia sunt egale cu zero.
Mitul 7 - Dacă nu vorbește o limbă străină, nu este bun pentru Agenție. Doar pentru că spionii din filme vorbesc fluent Farsi ori Mandarina în misiunile lor, asta nu înseamnă că la angajare, cunoașterea unei limbi străine este obligatorie. Dacă este nevoie, Agenția îi va învăța pe angajați așa ceva.
Mitul 8 - Doar cei care sunt cetățeni americani și a căror familie este de generații în SUA pot fi agenți CIA. Agenția consideră că cei care au devenit cetățeni americani dar au trăit în afara țării o parte din viață dețin un avantaj important. Acela de a înțelege alte culturi străine. Deci, deși cetățenia SUA este necesară pentru angajare, CIA se bazează pe o forță de muncă diversă, la care contribuie și persoane născute în afara țării.
Mitul 9 - Familia nu știe niciodată unde este un agent. Chiar dacă un angajat CIA locuiește în apropierea sediului central sau lucrează în afara țării, familia știe permanent unde se află acesta. Dacă totuși locul de muncă și misiunea sunt încadrate la un grad înalt de clasificare, atunci persoana își va contacta familia prin intermediari ai guvernului american.
Mitul 10 - Agentul folosește o mulțime de gadgeturi secrete ultramoderne. Spionii din filme folosesc tot felul de tehnologii specifice, produse special pentru ei. În realitate, ofițerii CIA nu obișnuiesc să folosească așa ceva. Un analist de exemplu, nu are nevoie de vreun stilou special pentru a întocmi un raport. Totuși, cercetătorii și inginerii Agenției lucrează la dezvoltarea tehnologiilor avansate, strict secrete, care uneori vor fi folosite în misiuni speciale.
În concluzie, mituri infirmate în mod real sau nu, viața unui agent CIA poate că este frumoasă, dar este plină de riscuri. Mulți angajați ai Agenției și-au pierdut viața în misiuni și, în afară de familie și câțiva colegi, nu știe nimeni cine erau cu adevărat, ce fapte de eroism au făcut și nici ce au sacrificat acei oameni pentru țara lor.
De altfel, la sediul CIA, pe peretele de nord al clădirii, se află un zid cu 125 de steluțe. An de an, numărul acestora crește. Fiecare reprezintă un angajat căzut la datorie și, lesne de înțeles, numele lor nu va fi cunoscut niciodată. Se știe însă că cei mai mulți făceau parte din structurile paramilitare „Special Activities Division” (SAD) și „Special Operations Group” (SOG) din cadrul CIA și se aflau în misiuni sub acoperire.
Sursa: digi24.ro
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri