Ministrul Justiției o amenință cu ÎNCHISOAREA pe Maia Sandu care consideră ilegal refuzul miniștrilor din Guvernul Chicu de a-și exercita atribuțiile până la învestirea unui nou executiv
Președintele Maia Sandu nu a semnat un decret prezidențial prin care să ia act de demisia a trei miniștri din Guvernul Chicu, așa cum i-a solicitat fostul premier, care a ales să plece de la cârma Cabinetului de miniștri înainte de învestirea unui nou executiv.
Șeful statului susține, într-o scrisoare expediată lui Ion Chicu pe 31 decembrie 2020, că actualul cadru legal „nu reglementează posibilitatea unui membru al Guvernului aflat în demisie să refuze exercitarea atribuțiilor până la numirea unui nou Executiv”, ceea ce înseamnă că miniștrii respectivi trebuie să activeze în continuare.
În replică, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, o amenință pe Maia Sandu cu închisoarea.
Într-o postare pe Facebook, ministrul demisionar face referire la articolul din Codul Muncii despre munca forțată care prevede pedepse cu închisoare de la 6 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani sau cu amenzi de până la 175 de mii de lei.
Menționăm că premierul Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie 2020 și a anunțat că va exercita funcția numai până la 31 decembrie. Până atunci, Guvernul a demis mai mulți secretari de stat, inclusiv de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la Ministerul Justiției etc. Odată cu Ion Chicu, din Guvern au plecat și miniștrii Finanțelor, Serghei Pușcuța, care s-a întors în fruntea Serviciului Fiscal de Stat, al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dar și al Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.
Ulterior, fostul președinte Igor Dodon a amenințat-o pe Maia Sandu că din Guvern ar putea să plece și alți miniștri, până la învestirea unui nou executiv.
CITIȚI și Premierul interimar conduce Guvernul de la domiciliu, unde se află în autoizolare: De ce a acceptat Ciocoi propunerea președintei Maia Sandu
Maia Sandu l-a desemnat premier interimar pe actualul ministru în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri