Ministrul de Interne Voicu invocă o problemă în baza de date la trecerea nestingherită a frontierei de către interlopul apropiat lui Karamalak, dar afirmă că Nazaruc/Orlov a fost reținut în Ucraina datorită polițiștilor moldoveni
A intrat cu alt nume în R. Moldova și baza de date a Poliției de Frontieră nu a arătat că este anunțat în căutare „pentru șantaj”.
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a confirmat astăzi, într-o conferință de presă, dezvăluirile mai multor deputați din opoziție referitoare la trecerea frontierei de stat a R. Moldova de către un interlop anunțat în căutare, iar poliția s-a făcut a nu-l „vedea”.
Deputații Igor Grosu și Alexandru Jizdan au dezvăluit astăzi că interlopul Gheorghe Orlov, mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Karamalak de la Moscova, alias Bulgaru, a venit în R. Moldova „să facă presiuni” asupra unui concurent electoral în favoarea lui Igor Dodon.
CITIȚI și DEPUTAT: Un interlop apropiat autorității criminale Karamalak, aflat la Moscova, a intrat nestigherit, în perioada campaniei electorale, în R. Moldova pentru a INTIMIDA un concurent electoral în favoarea lui Dodon. A fost reținut în Ucraina
Voicu a invocat faptul că personajul a ajuns în R. Moldova cu actele eliberate pe numele cetățeanului Gheorghe Orlov, deși acesta are numele Nazaruc, și ar fi fost o problemă a bazei de date de la Poliția de Frontieră care nu a arătat că ar fi vorba de aceeași persoană.
Mai mult, ministrul a declarat că, atunci când au înțeles cu cine au de a face, polițiștii moldoveni au alertat colegii din Ucraina, unde plecase între timp Orlov, care l-au și reținut.
„Această persoană, Nazaruc, care are și familia Orlov, a intrat în R. Moldova cu familia Orlov, iar în baza de date care este la Poliția de Frontieră nu a figurat că este anunțată în căutare. (...) Din momentul în care a fost stabilit că această persoană, Orlov, este de fapt Nazaruc, aflat în căutare pentru șantaj, am dispus Poliției să întreprindă toate măsurile necesare pentru localizarea și reținerea acesteia. În urma măsurilor desfășurate, persoana a reușit deja să iasă din țară, iar noi, prin intermediul SPIA, în colaborare cu colegii din Ucraina, prezentând informații, deoarece am știut și locul unde se află această persoană, împreună am reținut acest infractor, care va fi adus în R. Moldova și va fi deferit justiției”, a spus Pavel Voicu.
CITIȚI și FOTO // Cine ar fi autoritatea CRIMINALĂ, anunțată în căutare internațională, care a fost în ziua alegerilor în R. Moldova și ar fi fost gata să intervină în ajutorul unui candidat la prezidențiale
Întrebat cum baza de date a Poliției de Frontieră nu a arătat faptul că o persoană anunțată în căutare internațională are și o altă cetățenie, cu un alt nume, Voicu a răspuns că a dispus o anchetă, „dar cred că este și dosar penal la Procuratura Generală”, pentru a stabili motivul pentru care baza de date nu a funcționat în momentul în care acest personaj a ajuns în R. Moldova.
„Dacă va fi găsit cineva vinovat, o să fie tras la răspundere. Poate fi o coincidență, dar noi o să mergem mai departe ca să vedem dacă nu a fost ceva intenționat”, a spus ministrul de Interne.
În aceeași conferință de presă, Pavel Voicu a catalogat drept „aberații” acuzațiile potrivit căreia subalternii săi ar fi mers să vorbească în penitenciar cu autoritatea criminală Makena vizavi de votul pușcăriașilor în favoarea lui Igor Dodon. Totodată, Voicu a negat că ar fi fondat vreo firmă de pază care acordă servicii la „Moldovagaz”.
Amintim că fostul ministru de Interne, deputatul democrat Alexandru Jizdan, a acuzat instituția condusă de Voicu de faptul că a absolvit unii lideri criminali de răspunderea penală, iar pe alții nu-i mai caută.
„Unii dintre acești lideri criminali, anunțați în căutare internațională, au intrat în R. Moldova nestingherit. Au stat în ziua alegerilor (pe 15 noiembrie n.r.), împreună cu alți membri ai grupărilor criminale, în restaurantele din nordul republicii. Au așteptat rezultatele alegerilor acolo. Erau gata să reacționeze, să vină în ajutorul unui candidat, în cazul în care acesta câștiga, dacă aveau să fie organizate proteste. Ulterior, această persoană a plecat din țară. Astfel, colegii noștri din Ucraina au reținut această persoană, care urmează să fie extrădată”, a anunțat astăzi Jizdan.
Cetățenii R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor