Ministra Ala Nemerenco, discurs în sprijinul Ucrainei, ținut la Geneva: Admirație pentru sistemul medical din statul vecin care acordă, „în condiții extrem de complicate, asistență atât militarilor și civililor răniți, cât și întregii populații”
Poporul ucrainean „își apără cu demnitate libertatea și independența, asigurând pacea și securitatea în regiune”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, la Reuniunea ministerială organizată la Geneva, Confederația Elvețiană.
În cadrul discursului susținut în cadrul celei de-a 77-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății, ministra Ala Nemerenco, aleasă vicepreședintă a acestei reuniuni, și-a exprimat respectul și solidaritatea față de poporul ucrainean și a mulțumit personalului medical, care, „chiar și în condițiile unei infrastructuri medicale afectate de război, a demonstrat prin curaj și sacrificiu că sistemul de sănătate al Ucrainei este un model de transformare, reziliență și redresare”.
„În condiții extrem de complicate, este acordată asistență medicală atât militarilor și civililor răniți, cât și întregii populații”, a punctat Ala Nemerenco.
Ministra a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a întreprinde în continuare eforturi pentru a răspunde necesităților refugiaților ucraineni și a subliniat importanța cooperării internaționale în depășirea crizelor.
Menționăm că este pentru prima dată când Republica Moldova deține funcția de vicepreședinte al Adunării Mondiale a Sănătății, organul suprem de decizie a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ce reunește 194 de state membre care se întâlnesc anual, la Geneva, pentru a stabili prioritățile și politicile OMS.
Mihai Eminescu, 175 de ani de la naștere: „Dacă limba nu are graniță despărțitoare, iar cultura nu se oprește la Prut, dacă Eminescu este iubit, în egală măsură, și la București, și la Chișinău, de ce acest popor trebuie să rămână rupt în două?”
R. Moldova REZISTĂ tentativelor Kremlinului de a crea haos. Aproape 43 la sută din energia consumată este de producție INTERNĂ, iar 57% provine din România
INTERVIU // Planul Moscovei, la suprafață. „Salvatorul” regimului separatist de la Tiraspol, care intenționează să livreze gaze naturale în stânga Nistrului, audiat la SIS: „Necesitățile lor sunt de la 2 până la 3 milioane de metri cubi pe zi”