Ministerul Sănătății NU va investiga, cel mai probabil, cazul operației pe creier care ar fi fost simulată la Chișinău: „Nu am primit nicio petiție”
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) nu poate investiga cazul fetiței de doi ani din R. Moldova care a rămas fără o bucată de scalp după o operație pe creier simulată la Chișinău, pentru că „nu a primit nicio petiție”.
„Ministerul nu a primit nicio petitie pe acest caz, iar doamna Druță (Elena Druță, cea care a făcut public acest caz pe Facebook - n.r.) refuză categoric să ofere informații care ne-ar ajuta să investigăm cazul”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Cristina Stratulat, purtătoarea de cuvânt a MSMPS.
Responsabila de la minister a refuzat să ne spună dacă instituția pe care o reprezintă se va autosesiza vizavi de acest caz și va porni o investigație proprie, întrucât numărul copiilor de doi ani cu tumori pe creier, operați în R. Moldova, nu este atât de mare, mai ales că postarea Elenei conține și date exacte, cum ar fi faptul că intervenția chirurgicală a fost efectuată în luna noiembrie 2017.
CITIȚI și REVOLTĂTOR // O echipă de medici din R. Moldova s-ar fi prefăcut că a operat pe creier un copil de doi ani. I-au extirpat o bucată de scalp pe care nu au mai pus-o la loc. Fetița, salvată de neurochirurgii din România
Întrebată de ce nu face publice numele medicilor responsabili de acest caz de-a dreptul revoltător, Elena Druță, care a ajutat familia fetiței, operată în anul trecut la o clinică din București și, astfel, salvată, a spus că sunt „informații care nu-mi aparțin”. În schimb, ea s-a arătat dispusă să spună numele medicilor de la București care au ajutat familia din R. Moldova.
Menționăm că o echipă de medici din R. Moldova ar fi luat bani de la părinți și s-ar fi prefăcut că au operat un copil de doi ani pe creier. Intervenția chirurgicală la o instituție medicală din R. Moldova a durat șase ore, în rezultatul căreia micuța s-a ales cu o bucată de scalp extirpată și care nu a mai fost pusă la loc.
Ulterior, medicii din România au stabilit că neurochirurgii din R. Moldova nici nu au extirpat tumoarea, prelevând doar material pentru „biopsie”. De altfel, medicii din R. Moldova le spuseseră părinților să se pregătească de ce e mai rău.
Totuși, neurochirurgii din România au salvat fetița.
Citiți detalii despre acest caz AICI.
DECRETE // Trei consilieri din echipa veche a Maiei Sandu pleacă de la Președinție: Cine va fi noul purtător de cuvânt al instituției prezidențiale
S-a dus cu ambulanța acasă la un pacient și, în loc să-l transporte la spital, i-a recomandat să se adreseze la medicul de familie. Pacientul a decedat în scurt timp, iar felcerul a fost condamnat la închisoare cu suspendarea executării pedepsei
Parlamentul AMÂNĂ intrarea în vigoare a legii prin care se limitează valoarea tranzacțiilor în NUMERAR între persoanele fizice până la 80 de mii de euro - pentru tranzacțiile de imobile și 40 de mii de euro - pentru automobile